Hattrick av Eriksson

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-01

Dallas slog Anaheim med 5–3

Loui Eriksson sätter sitt tredje mål för kvällen bakom Anaheims målvakt Jonas Hiller.

Loui Eriksson avslutade 2009 med att bjuda förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson på ett skönt formbesked inför OS.

Nyårsaftonens möte med Anaheim – seger 5–3 – resulterade i karriärens andra hattrick för Dallasforwarden.

– Jag hade massor av chanser, men det är alltid kul att göra ett hattrick, speciellt när du vinner, konstaterar Eriksson enligt AP.

För det var faktiskt så att det hade kunnat bli ännu fler mål för Loui Eriksson. Med åtta minuter kvar av matchen fick han chansen i spel fyra mot fem, men skottet smet utanför Anaheim-keepern Jonas Hiller högra stolpe.

Den OS-uttagne svensken sköt totalt sju skott på mål – och ytterligare fem utanför.

– Jag hade många fler chanser, säger Eriksson som verkar sporras av den kommande OS-turneringen Vancouver.

– Det kommer att bli otroligt stort att spela OS för Sverige, extra kul att spela i Kanada.

16 mål totalt

Svensken inledde målskyttet i spel fyra mot fem sedan han och Mike Rebeiro kommit i ett två-mot-en-läge. Anaheim kom dock tillbaka och kunde kvittera genom lika OS-uttagne finländaren Saku Koivu.

Anaheim tog också ledningen innan Loui Eriksson kunde göra sitt andra mål för kvällen genom en riktig kämpainsats. Med motståndarbacken Sheldon Brookbank hängandes över sig lyckades han peta in en backhand bakom Hiller.

– Jag tror att han sparkade in pucken i sitt eget mål, så där hade jag tur, säger Eriksson.

Eriksson tredje mål, hans 16:e totalt denna säsong, innebar 4–2 ledning för hemmalaget, knappt tolv minuter in i den andra perioden.

Med tre minuter kvar spikade Saku Koivu slutresultatet till 5–3, hans andra mål för kvällen.