I söndags gjorde Niklas Persson två poäng.

Mot Avtomobilist Jekaterinburg stod han för det dubbla.

Med två mål och två assist låg Persson bakom Neftechimiks 7-6-seger.

Niklas Persson i Tre Kronor.

Luleåbekantingen Radek Philipp inledde målkalaset med att göra 1-0 för Avtomobilist redan efter 19 sekunder.

Drygt sju minuter senare var Neftechimik ikapp och förbi, då Niklas Persson först spelat fram till 1-1 och sedan gjort 2-1 på egen hand.

När Persson klev fram nästa gång – i slutet av den andra perioden – gav han återigen Neftechimik ledningen efter att man hämtat upp 3-5 till 6-5.

Mer än fördubblad poängskörd

Svensken krönte sedan sin insats med att ligga bakom kedjekamraten Sergej Demagins avgörande 7-6-mål.

Persson har nu mer än fördubblat sin poängskörd inom loppet av tre dagar. På 17 matcher har han totalt stått för fyra mål och sju assist.

Leder KHL:s poängliga, med 20 poäng på 17 matcher, gör fortfarande Mattias Weinhandl, som satte det matchavgörande målet när Dynamo Moskva vann mot Sibir Novosibirsk med 3–2.