Modo vann – trots knocken

Publicerad 2011-03-19

Här ligger Modostjärnan Byron Ritchie blodig – däckad av Moras junior Tom Nilsson.

Men Modo reste sig och vann med 3–0.

Matchhjältar: Storspelande målvakten Tuomas Tarkki och tvåmålsskytten Per-Åge Skröder.

Mora kom till mötet i FM Mattsson Arena med två klara förluster i bagaget, men höll spelet väl uppe i första perioden.

Harald Lückners manskap fick sedan inleda andra perioden i power play. Men i stället för ledningsmål visades Alexander Hilmersson ut för interference – och då passade Modo på att ta ledningen.

Per-Åge Skröder bröt in från högerkanten och hängde in 1–0 i taket.

Tarkki storspelade

Modo utökade sedan till 2–0 med ett klassmål. Chansen såg borta ut då Lubos Bartecko vek ner mot sarghörnet, men slovaken spelade in en genialisk passning till Niklas Sundström som stötte in pucken i öppen kasse.

I tredje perioden gavs Mora flera lägen att reducera i power play, men var ruskigt ineffektivt i kombination med att Modomålvakten Tuomas Tarkki var tät.

Mora backade dock inte undan och när Hannu Pikkarainen delade ut en så kallad ”sjukhus-passning” till lagkamraten Byron Ritchie klev junioren Tom Nilsson fram och proppade Ritchie. Nilssons galler träffade Ritchie i ansiktet och efter att ha legat på isen i någon minut reste sig Ritchie och gled till båset med blodet rinnande från trakterna kring munnen.

Ritchie spelade därefter inte mer i matchen.

Mora brände straff

Men Modo lät sig dock inte nedslås och i power play prickade Per-Åge Skröder in 3–0. Moras Mattias Beck fick läge att reducera på straff efter att utespelaren Nicklas Danielsson blockerat pucken på mållinjen, men Tarkki räddade och höll nollan.

Moratränaren Harald Lückner tvingades förlora mot laget han förde till SM-guld för fyra säsonger sedan. Mora har inlett med tre raka förluster och har bara gjort två mål medan Modo hakar på Växjö och Södertälje i toppen av kvalserien.