Hedman sågar Modos försvarsspel

ÖRNSKÖLDSVIK. Tre baklängesmål på tre minuter.

Då kapade Modobacken Oscar Hedman lagets försvarsarbete.

– Fler måste göra skitjobbet, säger han.

Modo jagar andraplatsen – och då gasade man på hemma i Swedbank Arena. I tredje perioden gasades det så mycket att laget glömde bort att försvara sig.

– Försvarsmässigt har vi gjort bra matcher både mot HV 71 och mot Linköping men vår avslutning i dag var allt annat än bra, konstaterar Modotränaren Harald Lückner.

Han syftade på försvarsinsatsen.

Missarna som kostade

Anfallsmässigt hade Modo hämtade in Frölundas tvåmålsledning men vid ställningen 3-2 kom misstagen som fällde laget.

3–3: 14.45 in i slutperioden hade Modo och Oscar Hedman chansen att stänga matchen. Skottet tog i målramen och istället kontrade Frölunda och Per Hållberg ställdes ensam mot tre Frölundaspelare.

3–4: Minuten efter kvitteringen tog Frölundas Fredrik Pettersson in pucken i Modos zon. Tafatt agerande av Modobackarna Per Hållberg och Viktor Hedman.

4–5: Men det hjälpte föga för 17.51 vek Frölundas Fredrik Pettersson in framför Modobackarna. Per Hållberg och Oscar Hedman kunde bara se på när Frölundaforwarden blev matchvinnare.

"Det här håller inte...”

Modo är det lag som gått bästa av alla efter nyår. Men försvarsmissarna medförde att laget nu åkte på tredje raka förlusten.

– Det här håller inte. Ska det bli ett nytt SM-guld till Ö-vik måste nog fler göra skitjobbet, säger Modobacken Oskar Hedman.

En uppfattning som delades med tränaren Harald Lückner.

– När vi gjorde 3-2 trodde vi nog att vi hade tagit över matchen. Vi störtade framåt med fyra gubbar och fick en kontring på oss, säger han och fortsätter:

– Och det sista målet…backarna står väl kvar bakom mål när han åker in och klappar dit den. Nej, det är inte försvarbart att förlora en sån här match, den ska man bara vinna, säger Lückner.