Gånger två.

Djurgården är på gång.

Tredje raka segern för Djurgården.

– Vi ska jaga dem, sa tränare Tomas Montén till PPV inför den tredje perioden.

Men det behövdes inte. Ett snabbt 4-2-mål av backen och, sett till poängstatistiken, doldisen David Printz tvingade Modo att jaga istället.

Snabb inledning

Faktum är att Modo tvingades jaga redan från början när Fredrik Bremberg hittade samme Printz. Tio minuter var spelade och Printz satte 1-0 samtidigt som Bremberg inledde sin jakt på att bli elitseriens bästa poänggörare.

Janne Larsson har rekordet på 527 poäng, Bremberg jagar, i inledningen av matchen på 523 poäng. Efter passningen till Printz 524.

Hög press

Djurgården behöll pressen i den första perioden. Hemmalaget mötte Modo högt upp och radade upp bra chanser.

Fem minuter efter Printz första kom 2-0. Passet återigen från Bremberg, nu 525 poäng, men det viktigaste av allt, tjusigt och otagbart från Niklas Anger.

DIF såg ut leka hem mötet, men i den andra perioden var det Modo som visade framfötterna. Niklas Anger, igen, satte visserligen 3-0 precis i inledningen (passning? Bremberg förstås - 526 poäng), men målet verkade mest fungera som tändvätska för Modo. Som kom igen.

Videogranskning

Det krävdes en hög puck. Och en Patric Yemen som drog dit den på volley. Domare Patrik Sjöberg videogranskade, men visst var det mål.

3-1 för Modo som inte lät sig nedslås trots att NIklas Sundström snackade till sig tio minuters utvisning. 3-2 kom direkt på tekning, Per-Åge Skröder förde tillbaka Modo in i matchen på riktigt och Djurgårdens tränare Montén var inte nöjd.

– Vi får inte ge dem ytor att spela på. Nu måste vi vända.

Sa han. Och efter fem minuter i den tredje var det dags. Pucken studsade i märklig bana, Printz var sist på med klubbspetsen och 4-2 punkterade Modo som får allt svårare att vinna i Stockholm.

"Måste bli jämnare"

– Vi fick lite andrum då. Det var skönt, även om det var ett turligt mål, säger Printz.

– Men vi måste bli lite mer jämna, det blir för mycket upp och ner, fortsätter han.

Och precis så var det för även om Timmy Pettersson satte 5-2 för hemmalaget så kom Modo tillbaka. Adreas Samuelsson fick på ett grymt skott med fyra minuter kvar och då var det Modo för hela slanten.

Men det räckte inte. Seger för Djurgården. Den tredje i rad.

Brembergs rekord då? Han blev snuvad. Jörgen Jönsson tangerade de 527.