Dagens namn: Alfhild, Alva

Fjärde raka förlusten för Skellefteå

Daniel Kihlström/TT

Publicerad 2020-01-30

Malmö och Matias Lassen vann mot Skellefteå och Andreas Wingerli med 4–1 i Malmö arena. Förlusten var Skellefteås fjärde raka i SHL.

Borta mot Malmö kom lagets fjärde raka förlust efter 1–4 i Skåne.
– Vi i det äldre gardet måste visa vägen, säger lagkapten Oscar Möller.
Möller: "Det äldre gardet måste visa vägen"

Via fem raka segrar vid årsskiftet och starten av januari klättrade Skellefteå till en direktplats till en SM-kvartsfinal, men efter fyra raka förluster har Västerbottenslaget dalat i SHL-tabellen.
Framför allt har Skellefteå tappat sin offensiva udd under den andra halvan januari. Laget har endast mäktat med fem mål i förlustmatcherna mot Brynäs (1–2), Rögle (0–4), Oskarshamn (3–5) och Malmö (1–4).

Mot Malmö betydde lagkapten Oscar Möllers mål med åtta minuter kvar blott ett tröstmål.

– Vi måste hitta ett sätt att vända den här negativa trenden. Periodvis är det kanonbra, men sedan blir det att de (Malmö) får lite tryck och kanske något mål. Luften får inte gå ur oss på grund av det. Vi måste vara opåverkbara uppe i huvudet. Det är lätt att säga det, men svårt att göra det, säger Möller.

Tillbaka efter skada

Han själv har missat de två senaste matcherna på grund av skada.
– Det är nervöst och frustrerande att inte kunna vara med och spela, så jag är glad att jag får vara tillbaka och spela igen, säger 31-årige Möller.
Mot skåningarna spelade han återigen med sin gamla parhäst Joakim Lindström. Center i kedjan var Linus Lindström.

– Vi har ju spelat med varandra tidigare år och känner varandra väl. Det var väl inte så nytt. Vi får se om tränarstaben fortsätter med att behålla konstellationen.

Veteranen Joakim Lindström är poängbäst i Skellefteå den här säsongen (27 poäng), men han har inte gjort mål på 14 SHL-matcher. Nu spelade han fram till Möllers 1–3-reducering – Lindströms första poäng på fem matcher.
– Man ska inte stirra sig blind på att jag ska göra mål eller Jocke ska göra poäng.

Det är lagets insats som helhet (som är viktigt). Det gäller att ge laget en chans att vinna varje match.

Mot Malmö avgjordes matchen i mittenperioden. Lars Bryggman gav skåningarna ledningen i den första akten och efter periodpausen kom 2–0 genom Nicolai Meyer och 3–0 genom Maz Görtz. Emil Sylvegårds 4–1 kom i tom kasse sedan Skellefteå tagit ut Mantas Armalis.

– Det gäller för oss som är i äldre gardet att visa vägen nu. Får man ett mål i baken är det inte hela världen. Det gäller att jobba på. Det gäller att se framåt.