Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-25

Lundqvist vred sig i plågor – reste sig och spelade vidare

NEW YORK. Om Bengt-Åke Gustafsson sett det hade han förmodligen tappat andan.

Henrik Lundqvist låg på isen och vred sig i smärtor i över en minut.

Dessbättre repade sig den svenska målvaktsstjärnan – dock bara för att få vara med om ännu en Rangers-förlust.

NHL
Skräckminuten. Henrik Lundqvist ligger kvar på isen samtidigt som Montreals Matt D'Agostini (36) och Maxim Lapierre firar ett mål.

Det var efter Montreals 2–3-reducering i mitten av andra perioden det för några ögonblick såg ut som att Tre Kronors OS-chanser i princip krympt till intet.

Henrik Lundqvist hade fått både målskytten Matt D'Agostini och ivrigt jagande lagkamraten Brandon Dubinsky över sig, fastnat med ett ben i en stolpe och låg på isen och vred sig i till synes svåra smärtor,

– Vi vet alla hur tuff Lundqvist är. Han brukar aldrig ligga kvar på isen. Det här ser inte bra ut, flämtade kommentatorerna på tv-kanalen MSG.

Lundqvist reste sig

Efter någon minut lyckades ”Kung Henrik” dess bättre resa sig och fortsatte sedan spela med samma auktoritet som vanligt.

Tyvärr förgäves. Hans Rangers förlorade – igen.

Ett tag hade de ledningen men 3–1, men Montreal kom tillbaka, gick om ovan till slut med 5–4 i förlängning.

Hattrick av Cammalleri

Stor hjälte var nyförvärvet Mike Cammalleri, som med sitt avgörande sudden-mål fullbordade ett hat trick på Lundqvist.

– När en sån kille får tid och utrymme blir det svårt, säger ”Henke” till AP.

Segern var för övrigt Canadiens tredje raka.

För Rangers är facit det rakt motsatta – de har nu förlorat tre raka matcher.

Det krävs seger mot starka Phoenix hemma på Madison Square Garden på måndag, annars börjar det lukta kris i New York.