Dagens namn: Ellen, Lena

Oskarshamn krossade AIK

Almtuna–Mora 3–2

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-04

18-årige Fredrik Pettersson-Wentzel stod sin första match från start i Almtunas senaste segermatch mot Sundsvall på bortais.

Den gången blev det bara ett insläppt mål.

Mot Mora på hemmais fick han återigen chansen från start och framför ögonen på ordinarie målvakten Gusten Törnqvist visade talangen återigen stabilitet.

Efter en spelad period var det 1–0 till hemmalaget, men det var i underkant. AIS hade flera vassa chanser men lyckades inte utöka siffrorna.

Mora kvitterade i andra men Uppsalalaget kom tillbaka och hade segern i sina händer inför sista perioden med en tvåmålsledning.

Gästerna reducerade i slutminuterna men hemmalaget lyckades sedan hålla undan och ta tre poäng.

Almtuna var i en svacka ett tag då pucken inte ville in. Nu är man på gång igen och klättrar upp till en åttondeplats i tabellen. Dessutom har laget bara två poäng upp till femman Bofors.

Växjö–Örebro 5–4

Gustav Hjalmarsson blev hjälte i Växjö ikväll.

Nykomlingen Örebro hängde med oväntat bra mot tabelltrean.

Det blev förvisso noll poäng men laget föll med flaggan i topp.

Båda lagen bjöd på öppet spel och målvakterna hade inte direkt sina bästa dagar.

Gustav Hjalmarsson gjorde två mål i första perioden och det blev direkt en jobbig uppförsbacke för Örebro med 1–3 i baken.

Hjalmarsson gjorde sitt tredje mål i slutperioden. Målet betydde 5–3 – men det var inte över där.

Örebro reducerade och hade chansen att kvittera i slutminuterna när man spelade sex mot fyra de två sista minuterna – dock utan att lyckas få in en kvittering.

Växjö ligger på samma poäng som Leksand på en delad andraplats.

Oskarshamn–AIK 6–1

Årets allsvenska är helt omöjlig att förutspå.

Alla lag slår alla.

Bokstavligen.

Den här kvällen var det nästjumbon Oskarshamn som stod för största skrällen när man tog tre poäng mot AIK. Och det blev utklassning till slut.

Tredjemålvakten Jonathan Bjurö har gjort bra ifrån sig tidigare – men han var inte isens lyckost nere i Oskarshamn.

Efter första perioden hade AIK skotten i egen favör: 15–4. Men på resultattavlan stod det 1–1.

Nicklas Jadeland slog in andra periodens enda mål och IKO hade fina förutsättningar inför fortsättningen.

AIK hade nog smitt stora planer att lägga ännu fler skott mot mål och vara framme på eventuella returer från målvakten David Rautio. Men istället dödade hemmalaget matchen i inledningen med två snabba fullträffar.

AIK:s tränare Roger Melin gjorde ett tappert försök när han plockade ut målvakten med hela tio minuter kvar och spelade sex mot fyra – men då la Jadeland in 5–1 och matchen var definitivt avgjord.

AIK är sjua – Oskarshamn tolva – men man har två matcher mer spelade än nästjumbon Björklöven.

Borås–Troja/Ljungby 6–3

Borås körde över Troja/Ljungby totalt.

Och det ser allt tyngre ut för smålänningarna i bottenträsket.

Laget har bara skrapat ihop elva poäng på 15 matcher och samtidigt som deras bottenkonkurrenter börjar plocka poäng börjar situationen bli mer och mer hopplös.

När Daniel Wågström gjorde mål i andra perioden betydde det 5–0. De flesta skott gick in bakom Trojas målvakt Petter Sandström.

Efter Nicklas Lasus tredje mål för kvällen var det förkrossande 6 –0 på tavlan. Det gästerna ska ha en eloge för är att man kom tillbaka och slipade till siffrorna.

Borås är sexa och har bara fem poäng upp till förstaplatsen men det är lika många poäng ner till nian Västerås.