Pelle Prestberg däckad.

Äntligen seger – men Leksand åkte på en ny smäll.

Stjärnan Pelle Prestberg utgick knäskadad.

– Han fick en vridning och vi laserbehandlar det nu, säger Leksands läkare Ronny Borelius.

Det var drygt 14 minuter in på andra perioden i bortamötet med Västerås som Pelle Prestberg tacklades i ryggen av Marcus Söderkvist, utan åtgärd från domaren Morgan Johansson.

Prestberg låg länge kvar på isen och fick sedan ledas ut till omklädningsrummet med en skada på vänster knä. Det såg riktigt allvarligt ut.

Efter matchen kom dock relativt lugnande besked.

– Det är en skada på det nedre fästet av ledbandet. Det har tänjts ut. Han fick en vridning men jag tror att han är med nästa match, säger läkaren Ronny Borelius till Eurosport.

Tung start

Dessförinnan hade Leksand – som haft några turbulenta dagar på slutet – fått värsta tänkbara start på bortamatchen.

Redan efter 1.19 satte Niklas Olausson 1–0 med ett dragskott från slottet.

Men paniken i Leksand hann aldrig infinna sig. Bara två och en halv minut senare kvitterade Oliver Ekman-Larsson med ett skott som en skymd Johan Thalberg inte såg.

...men Leksand kom tillbaka

Marcus Söderkvist skickade sedan pucken över sargen när Niclas Lundgren redan satt i utvisningsbåset.

Leksand tackade och tog emot – i spel fem mot tre gav veteranen Mikael Karlberg masarna ledningen med 2–1.

Västerås kom tillbaka och kvitterade i mittakten genom Greg Jacina.

Men Leksand tog sig samman och knep sin första seger i kvalserien.

Omspolning

5.51 in på tredje perioden rakade Kevin Doell in returen på Pierre-Edouard Bellemares skott. Och i en snabb kontring tog Marcus Jonasén, som tidigare i matchen missat grovt, revansch på sig själv och lirkade in 4–2 mellan benen på Thalberg.

Publiken kastade in föremål på isen så att domaren Morgan Johansson tvingades begära omspolning.