Bars ut på bår efter åtta sekunders spel

NORRKÖPING. Otäcka scener utspelade sig mellan Vita Hästen och Björklöven.

Gästernas Karl-Johan Lundström, 25, däckades av en tackling och rullades ut på bår.

– Förmodligen är det en hjärnskakning, säger Björklövens tränare Jens Öhman.

Vita Hästen vann matchen och är just nu på allsvensk plats.

Matchen mellan Vita Hästen och Björklöven i kvalserien till allsvenskan fick en otäck start. Efter åtta sekunder tacklades Björklövens Karl-Johan Lundström så illa att han blev liggande raklång på isen.

Sjukvårdare kom in på isen och tog hand om 25-åringen. Efter några minuter rullades Lundström av isen på bår.

– Förmodligen är det en hjärnskakning, men jag vet inte exakt. Han åkte upp till sjukhuset direkt, säger Jens Öhman.

Tror du det påverkade laget?

– Nej, det tror jag inte. Klart det är jobbigt att se en spelare ligga sådär, men jag tror inte det påverkarna spelarna speciellt, säger Öhman.

Vita Hästen vann matchen med 5-1. Därmed har Norrköpingsklubben två raka segrar efter att klubben tidigare veckan sparkade tränaren Patrik Klüft och tog in Per Hånberg.

– Vi har lagt till ett lite annat styrspel. Ett annorlunda försvarstänk. I och med det har anfallsspelet också blivit lite vassare. Vi jobbar hårt och förtjänar lite tur tycker jag, säger Vita Hästens Linus Näsström

Norrköpingsklubben gick om Björklöven i tabellen och ligger nu tvåa när halva kvalserien är spelad. På måndag möts lagen igen, i Umeå.

Tingsryd toppar tabellen med tolv poäng efter att ha kört över Karlskrona. Redan efter halva matchen ledde Smålandslaget med 5-0. Karlskrona fick in ett tröstmål i slutsperioden. Karlskrona är nere på fjärde plats med sex poäng.

I den tredje matchen besegrade Huddinge Piteå på hemmaplan. Även här var det utklassning. Efter 20 spelade minuter hade Huddinge ledningen med 5-0. Slutresultatet skrevs till 5-1. Piteå är sist i tabellen med tre poäng, medan Huddinge ligger placeringen före med fem poäng.