Dif vann – efter mäktig vändning

Uppdaterad 2014-08-22 | Publicerad 2014-08-21

Djurgården vann i CHL-debuten.
Efter en mäktig vändning i sista perioden lyckades Dif förändra matchbilden totalt och vann till slut i sudden death, 5-4.
Matchhjälte: Mikael Samuelsson.

Djurgården inledde på hemmaplan i Hovet i Champions Hockey League 2014.

Och man mötte ett disciplinerat Fribourg, som såg ut att ha kommit lite längre på säsongen och hade bland annat ett tydligt försvarsspel och ett powerplay som var distinkt.

Inledningsvis – ska tilläggas.

Gästerna tog ledningen med 0–1 efter att Mikael Tellqvist blivit ställd efter en styrning.

Sedan kvitterade Djurgården via Niklas Heinerö, 1–1.

Målexplosion i tredje

Men andra periodens sista halva blev kaotisk för hemmalaget. Först tvingades Mikael Tellqvist att lämna isen på grund av material-problem. Sedan gjorde Fribourg två mål, 18.12 och 19.18 blev något som såg att bli ödessekunder för Djurgården.

Särskilt 1–3 var onödigt där hemmalaget hade press i powerplay. Men en slarvig passning gav Pouliot ett friläge som han utnyttjade på bästa sätt bakom inhoppande målvakten Mantas Armalis.

Men i den tredje perioden hände något, målexplosion, och Djurgården, som vände många matcher förra säsongen, lyckades hämta in 1–3 lite mirakulöst.

Samuelsson bäst i Dif

På elva minuter gjorde man tre mål och det snyggaste var nog Markus Högströms 4–3 där han rundade hela Fribourg och lurade målvakten.

Det räckte inte hela vägen fram och matchen gick till förlängning, 4–4 vid full tid.

I sudden death blev Mikael Samuelsson matchhjälte när han satte 5–4-målet. Helt frispelad av Sörensen i powerplay.

Noterbart är att Mikael Tellqvist kom tillbaka till målet i den tredje perioden och blev alltså delaktig i matchen igen.

Bäst i Djurgården var forwarden Mikael Samuelsson och kedjan med Robin Alvarez och Marcus Sörensen. Plus även till backen Marcus Högström