Linköpings utklassning

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-16

Huvudbry i Brynäs ledning: "Målvaktssituationen är bekymmersam"

Markus Korhonen fick ta över efter att Daniel Sperrle släppt in fyra mål. Det blev inte bättre. Korhonen släppte själv förbi tre stycken.

Först två mål mellan benen.

Och när 4–0 fladdrade in efter tio minuter bytte Brynäs tränare Olof Östblom ut sin målvakt – för andra matchen i rad.

– Målvaktssituationen är bekymmersam, säger han.

Linköping utklassade Gävlelaget i första perioden och till sist lyste 7–1 på rapporttavlan i Cloetta Center. Siffror som skriker att det är målvaktskris i Brynäs.

Tränaren Olof Östblom var märkbart pressad:

– När inte målvakterna är pålitliga smittar det också av sig på försvaret. Den här matchen var körd efter elva minuter när Linköping gör 4–0.

Då hade LHC måttat elva skott mot Brynäs mål.

Här är Brynäsmålvakten Daniel Sperrles svarta istid:

Efter tre minuter petar Tim Eriksson in första målet mellan benen på honom.

Bytt två matcher i rad

Kort därefter går pucken samma väg när Linköpings Niklas Persson hittar rätt.

Efter drygt tio minuter slänger Patrik Zackrisson i väg en fladderpuck som betyder 4–0. Daniel Sperrle blir kallad till båset och måste byta med Markus Korhonen.

– Vi har bytt ut våra målvakter två matcher i rad och det är inte bra, säger Östblom.