Dagens namn: Ellen, Lena

”Vi jobbade hårdare än Modo”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-05

Timrå vann ”Slaget om Västernorrland”

Skadedrabbade Timrå tog sig samman – och vann ”Slaget om Västernorrland” med 4–1.

– Vi jobbade hårdare än vad de gjorde, säger Timrås målvakt Magnus Åkerlund.

Det var två kristyngda lag som möttes i E.ON Arena.

Men matchen kom inte att präglas av rädsla – utan två två lag som bjöd upp till en sprudlande hockeyshow.

Modo, som vann mot Färjestad, fick en drömstart – med ledningsmål redan efter 27 sekunder.

En lång passning från Mattias Timander nådde fram till Jeff Ulmer som snirklade in 1–0 mellan benen på Magnus Åkerlund.

Men Timrå kom tillbaka ganska snabbt. Modos målvakt Michal Zajkowski skänkte bort pucken till Timo Pärssinen som spelade in till Mika Pyörälä som petade in kvitteringen.

Och i andra perioden tog Timrå ledningen. Tomas Skogs tog sig runt kassen och spelade in till Pärssinen som direktsköt 2–1. I power play utökade sedan Mikko Lehtonen till 3–1 med ett skott från blålinjen.

Modo jagade sedan reducering och Andreas Salomonsson hade en träff i stolpen. Men i stället kunde Timrå utöka till 4–1 när Petr Tenkrat petade in returen på Robin Jonssons backskott i power play.

– Vi avslutade otroligt starkt sista 15 minuterna, men vi gör inga mål och då är det svårt att komma ikapp, säger Modobacken Pierre Hedin till ppv.