Matchfakta 25/1

Boston–New York Islanders 4–1

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-25

(2–0, 2–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (9.28) Dennis Wideman 7 (Marc Savard) spel fem mot fyra, 2–0 (10.20) Milan Lucic 5 (Zdeno Chara).

Andra perioden: 3–0 (9.39) Marc Savard 12 (Chuck Kobasew, Marco Sturm), 4–0 (17.20) Phil Kessel 13 (Dennis Wideman, Zdeno Chara) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4–1 (6.45) Mike Sillinger 14 (Ruslan Fedotenko, Trent Hunter).

Skott: 30–29 (12–8, 10–11, 8–10).

Utvisningar, Boston: 3 x 2 min. N Y Islanders: 3 x 2 min.

Publik: 13 461 (i TD Banknorth Garden).

Målvakter:

Boston: Tim Thomas 96,6%, istid 60.00

N Y Islanders: Rick DiPietro 86,7%, istid 60.00

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Inga svenskar på isen

Matchen: Efter att ha förlorat med 2-8 borta mot Montreal Canadiens i tisdags var det ett revanschsuget Boston Bruins som kom till spel hemma i TD Banknorth Garden mot New York Islanders. Hemmalaget var fokuserat från start och tog en tvåmålsledning när backen Dennis Wideman och Milan Lucic gjorde mål med 52 sekunders mellanrum i mitten av den första perioden. När sedan centern Marc Savard, 30, ökade på till 3-0 en dryg period senare så var matchen i praktiken avgjord. Förlusten för Islanders var deras fjärde på de sex senaste matcherna.

– Spelarna verkar ha börjat tänka på All Star-uppehållet innan det börjat, sa Islanders besvikne coach Ted Nolan till AP.

Bruins passerade Islanders i och med segern och gick upp på sjunde plats i Eastern Conference. Per-Johan Axelsson saknas fortfarande på grund av sin skadade högerfot. Skadan inträffade den 10 januari i en match mot Montreal Canadiens.

New Jersey–Montreal 3–4

(1–0, 2–1, 0–3)

Första perioden: 1–0 (12.18) Patrik Elias 13 (Mike Mottau) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–0 (3.24) Patrik Elias 14 (Mike Mottau, Colin White), 2–1 (14.12) Bryan Smolinski 4 (Andrei Kostitsyn, Alex Kovalev), 3–1 (17.02) Jamie Langenbrunner 8 (Paul Martin, Brian Gionta) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–2 (0.29) Bryan Smolinski 5 (Andrei Markov, Michael Komisarek), 3–3 (11.54) Saku Koivu 9 (Michael Komisarek), 3–4 (14.31) Christopher Higgins 16 (Roman Hamrlik, Saku Koivu).

Skott: 13–32 (6–3, 4–9, 3–20).

Utvisningar, New Jersey: 7 x 2 min. Montreal: 5 x 2 min.

Publik: 14 257 (i Prudential Center).

Målvakter:

New Jersey: Martin Brodeur 87,5%, istid 58.58

Montreal: Cristobal Huet 76,9%, istid 60.00

Johnny Oduya, b, New Jersey 0, 0, 1, 2, 0, 14.21

Matchen: Det var nog inte många som trodde på Montreal Canadiens inför den tredje perioden, speciellt med tanke på hur det brukar gå mellan lagen i New Jersey. När lagkaptenen Jamie Langenbrunner, 32, slog in 3-1 för New Jersey Devils pekade allt på en seger för hemmalaget, men Canadiens svarade för en fantastisk avslutning och vann helt rättvist. Det var en oerhört tät och defensivt inriktad match under de två första perioderna. Lagen hade efter 40 minuters spel tillsammans skjutit endast 22 skott på mål, men i den sista perioden spelade Canadiens allt annat än defensivt. Laget från Kanada öste på och noterades för hela 20-3 i skott på mål under den avslutande akten och hemmalaget vek ner sig totalt trots en storspelande Martin Brodeur i hemmamålet. När Saku Koivu slog in kvitteringen hade pendeln svängt över totalt till Canadiens fördel och segermålet av Christopher Higgins dröjde bara ytterliggare tre minuter.

– Om jag ska vara ärlig så kan jag säga att jag är mycket besviken. Vi gjorde ingenting av det som man ska göra för att vinna en hockeymatch, sa Devils coach Brent Sutter till AP.

Seger var endast Canadiens andra på de senaste 20 matcherna i New Jersey.

Philadelphia–Pittsburgh 4–3

(1–1, 1–1, 2–1)

Första perioden: 1–0 (9.34) R.J. Umberger 9 (Jason Smith, Daniel Briere), 1–1 (16.37) Evgeni Malkin 27 (Jarkko Ruutu, Darryl Sydor).

Andra perioden: 2–1 (12.59) Randy Jones 3 (Scott Hartnell, R.J. Umberger), 2–2 (17.54) Petr Sykora 15 (Sergei Gonchar, Ryan Whitney) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–2 (3.53) James Vandermeer 3 (R.J. Umberger, Jeff Carter) spel fem mot fyra, 3–3 (4.51) Ryan Whitney 8 (Ryan Malone, Jordan Staal) spel fyra mot fem, 4–3 (5.25) Mike Knuble 16 (Jeff Carter).

Skott: 33–24 (12–8, 9–5, 12–11).

Utvisningar, Philadelphia: 3 x 2 min, 2 x 5 min, 2 x 10 min. Pittsburgh: 6 x 2 min, 3 x 5 min, 1 x 10 min.

Publik: 19 807 (i Wachovia Center).

Målvakter:

Philadelphia: Martin Biron 87,5%, istid 60.00

Pittsburgh: Ty Conklin 87,9%, istid 59.02

Matchen: Philadelphia Flyers förde spelet under de två första perioderna i hemmamötet med Pittsburgh Penguins, men gästerna hängde med i målprotokollet. När backen James Vandermeer, 27, gjorde 3-2 för Flyers dröjde det bara 58 sekunder innan Penguins kvitterade för tredje gången, men när Mike Knuble ytterligare 34 sekunder senare återigen gav hemmalaget ledningen så orkade inte bortalaget komma tillbaka ännu en gång. Flyers var mycket upprörda efter en tackling av Georges Laraque i slutet av den andra perioden då rookien Steve Downie med full kraft trycktes in i sargen.

– Det var en mycket farlig situation och han (Laraque) visste precis vad han gjorde, sa Flyers coach John Stevens till AP.

Laraque var inte imponerad av Downies agerande då han låg kvar på isen i flera minuter.

– Det såg nästan ut som om han filmade. Han skrattade och måste varit okej eftersom han slogs i den tredje perioden, sa Laraque.

Laraque fick matchstraff för tacklingen.

– Georges har inte något rykte om sig att vara en ful spelare, sa Penguins coach Michael Therrien

Flyers högerforward Sami Kapanen, 34, spelade sin 800:e NHL-match.

Washington–Toronto 2–1

(1–0, 0–0, 1–1)

Första perioden: 1–0 (13.05) Brooks Laich 8 (Alexander Ovechkin, Tomas Fleischmann) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–1 (4.54) Boyd Devereaux 7 (Pavel Kubina, Tomas Kaberle), 2–1 (5.30) Viktor Kozlov 9 (Alexander Ovechkin, Nicklas Bäckström).

Skott: 20–32 (7–10, 7–9, 6–13).

Utvisningar, Washington: 5 x 2 min. Toronto: 2 x 2 min.

Alexander Steen, f, Toronto 0, 0, 1, 0, 0, 8.51

Matchen: För formstarka Washington Capitals kommer All Star-uppehållet kanske inte så lägligt. När Toronto Maple Leafs gästade Verizon Center tog Capitals sin femte seger på de sex senaste matcherna. Capitals inledde säsongen minst sagt darrigt, men har inte förlorat två matcher i rad under ordinarie tid sedan Bruce Boudreau den 22 november tog över som coach efter sparkade Glen Hanlon. Laget har sedan Boudreaus inträde smugit upp till andra plats i Southeast Division, endast en poäng efter ledande Carolina Hurricanes. Maple Leafs hade behövt en seger för att hänga på i kampen om en slutspelsplats i Eastern Conference och det såg lovande ut då centern Boyd Devereaux kvitterade efter fem minuter av den tredje perioden. Hemmalaget återtog dock ledningen bara 36 sekunder senare då Viktor Kozlov slog in 2-1 bakom en överspelad Vesa Toskala. Assisterna till segermålet kom från Alexander Ovechkin och Nicklas Bäckström. Maple Leafs fick en bra möjlighet att kvittera då centern David Steckel, 25, visades ut med 2.18 kvar och man lite senare plockade ut Toskala, men det gick inte att överlista andremålvakten Brent Johnson, 30.

– Det kändes som en evighet, sa Boudreau till AP om slutet av matchen.

Alexander Steen tacklades av slovaken Milan Jurcina i den första perioden och återkom inte i spel. Coachen Paul Maurice trodde efter matchen att Steen kan missa omstarten efter All Star-uppehållet.

Tampa Bay–Ottawa 4–8

(0–3, 1–2, 3–3)

Första perioden: 0–1 (13.43) Daniel Alfredsson 30 (Antoine Vermette), 0–2 (14.12) Jason Spezza 17 (Randy Robitaille, Daniel Alfredsson), 0–3 (18.41) Daniel Alfredsson 31 (Jason Spezza, Andrej Meszaros) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0–4 (4.38) Daniel Alfredsson 32 (Mike Fisher) spel fyra mot fem, 0–5 (9.36) Antoine Vermette 11 (Daniel Alfredsson, Wade Redden), 1–5 (13.51) Dan Boyle 1 (-).

Tredje perioden: 1–6 (1.39) Randy Robitaille 8 (Daniel Alfredsson), 2–6 (1.59) Nick Tarnasky 4 (Brad Lukowich), 2–7 (3.58) Dean McAmmond 6 (Chris Neil, Mike Fisher), 3–7 (5.07) Craig MacDonald 2 (Andre Roy, Nick Tarnasky), 4–7 (15.17) Dan Boyle 2 (Paul Ranger, Martin St. Louis), 4–8 (16.33) Jason Spezza 18 (Daniel Alfredsson, Andrej Meszaros).

Skott: 25–26 (4–14, 10–6, 11–6).

Utvisningar, Tampa Bay: 4 x 2 min, 1 x 5 min, 1 x 10 min. Ottawa: 5 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: Ingen uppgift (i St. Pete Times Forum).

Målvakter:

Tampa Bay: Johan Holmqvist 78,6%, istid 20.00 (11 räddningar)

Tampa Bay: Karri Rämö 58,3%, istid 40.00 (7 räddningar)

Ottawa: Martin Gerber 84,0%, istid 60.00

Johan Holmqvist, mv, Tampa Bay se ovan

Andreas Karlsson, f, Tampa Bay 0, 0, 0, 0, 0, 9.26

Daniel Alfredsson, f, Ottawa 3, 4, 4, 0, +5, 21.41

Matchen: Daniel Alfredsson noterades för sin 500:e assist då han spelade fram Antoine Vermette i den andra perioden, men det var inte det stora samtalsämnet efter matchen. Att Ottawa Senators vann med hela 8-4 på bortaplan mot Tampa Bay Lightning var inte heller det stora samtalsämnet. Att Daniel Alfredsson svarade för tre mål och fyra målgivande passningar pratas det dock om i hela NHL idag. De sju poängen är både ett personligt rekord för Alfredsson – som noterades för sex poäng mot Buffalo Sabres i november 2005 – samt ett klubbrekord för Senators. Den svenske lagkaptenen gick även upp i topp av NHL:s poängliga med sina 67 poäng.

– Han var glödhet i kväll och det var verkligen kul att se honom, sa målvakten Martin Gerber till AP.

Hemmalaget fick inför matchen ett positivt besked då backen Dan Boyle, 31, gjorde comeback efter att ha missat 36 matcher på grund av skada. Boyle gjorde två mål och kommer att vara betydelsefull för bottenlaget Lightning som behöver ett smärre mirakel för att ta sig till slutspel i Eastern Conference. Alfredsson gjorde 1-0 efter 13.43 av den första perioden och fem minuter senare var matchen avgjord då bortalaget gått fram till 3-0. Lightnings coach John Tortorella höll en presskonferens modell kort efter matchen. Tortorella meddelade bara media att han inte tänkte svara på några frågor alls. Antoine Vermettes 5-0-mål var ett riktigt ”milstolpsmål”. Det var inte bara Alfredssons 500:e assist som noterades på målet, utan backen Wade Redden, 30, stod även för sin 300:e assist.

Florida–Edmonton 3–4

(1–0, 0–1, 2–2, 0–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (1.18) Gregory Campbell 5 (-) spel fyra mot fem.

Andra perioden: 1–1 (16.31) Ethan Moreau 4 (-).

Tredje perioden: 1–2 (1.20) Brett McLean 5 (Olli Jokinen, Steve Montador), 1–3 (7.18) Olli Jokinen 24 (Brett McLean, Magnus Johansson), 2–3 (18.37) Jarret Stoll 7 (Ales Hemsky, Dustin Penner) spel sex mot fyra, 3–3 (19.08) Jarret Stoll 8 (Ales Hemsky, Tom Gilbert) spel sex mot fem.

Straff: 3–4 Shawn Horcoff.

Skott: 35–40 (12–12, 11–11 7–15, 5–2).

Utvisningar, Florida: 7 x 2 min. Edmonton: 6 x 2 min.

Publik: 12 322 (i BankAtlantic Center).

Målvakter:

Florida: Tomas Vokoun 92,5%, istid 65.00

Edmonton: Mathieu Garon 91,4%, istid 63.51

Magnus Johansson, b, Florida 0, 1, 0, 0, +1, 9.29

Robert Nilsson, f, Edmonton 0, 0, 1, 0, -2, 14.15

Matchen: Med en och en halv minut kvar av den tredje perioden började hemmapubliken räkna ner sekunderna det var kvar innan segern var klar för Florida Panthers, men man hade räknat ut Edmonton Oilers för tidigt. Inom loppet av 29 sekunder hade centern Jarret Stoll, 25, både reducerat och kvitterat. Panthers målvakt Tomas Vokoun svarade för en mycket bra match och räddade totalt 37 skott, men han gjorde ett misstag precis innan kvitteringen då han skulle ut bakom målet för att stoppa pucken. Vokoun hann inte ner och istället nådde Stoll pucken och passade in framför mål där den studsade på Vokouns benskydd och in i mål.

– Ibland har man tur, sa Stoll till AP.

Att Oilers skulle vinna när matchen gick till straffar var inte någon överraskning. Laget tog sin 12:e seger efter straffar då Shawn Horcoff satte den enda straffen och Oilers tangerade därmed Dallas Stars straffrekord från säsongen 2005-06.

– Tack gode gud för straffar, sa Oilers coach Craig MacTavish.

New York Rangers–Atlanta 2–1

(0–0, 0–1, 1–0, 0–0, 1–0)

Andra perioden: 0–1 (0.45) Marian Hossa 22 (Tobias Enström, Mark Recchi) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–1 (8.52) Michal Rozsival 12 (Nigel Dawes, Brandon Dubinsky).

Straff: 2–1 Brendan Shanahan.

Skott: 33–18 (9–6, 10–7, 10–5, 4–0).

Utvisningar, N Y Rangers: 1 x 2 min. Atlanta: 5 x 2 min.

Publik: 18 200 (i Madison Square Garden).

Tobias Enström, b, Atlanta 0, 1, 1, 0, -1, 24.13

Matchen: Inför matchen i Madison Square Garden hyllades backen Brian Leetch under en lång ceremoni. Leetch – som spelade i New York Rangers 1987-2004 – fick sitt namn upphissat i taket på den legendariska arenan. När matchen väl kom igång såg Rangers mer än lovligt sömniga ut och Johan Hedberg hade inga större problem med att freda målet. Marian Hossa gav Atlanta Trashers ledningen efter 45 sekunder av den andra perioden och målet fick hemmalaget att öka takten något. Backen Michal Rozsival satte sitt 12:e mål för säsongen efter nio minuter kvar av den tredje perioden och såg till att matchen gick till en mållös förlängning. Veteranen Brendan Shanahan gjorde mål på den första straffen mot Johan Hedberg, medan Trashers inte lyckades överlista Henrik Lundqvist på något av sina tre försök.

– Just nu bryr jag mig inte om något annat än vinsterna. Det spelar ingen roll om vi spelar bra eller dåligt, bara vi vinner, sa Henrik Lundqvist till AP.

Trashers saknade sin poängkung Ilya Kovalchuk, 24, som stängdes av en match efter tacklingen på Michal Rozsival i lagens möte i tisdags. Den tjeckiske backen Marek Malik, 32, skickades hem efter morgonträningen, men Rangers coach Tom Renney vägrade offentliggöra orsaken till det hela.

– Det är en intern angelägenhet, sa Renney till AP.

Chicago–Columbus 0–1

(0–0, 0–1, 0–0)

Andra perioden: 0–1 (7.20) Jared Boll 5 (Ole-Kristian Tollefsen).

Skott: 30–27 (9–10, 7–14, 14–3).

Utvisningar, Chicago: 7 x 2 min. Columbus: 8 x 2 min.

Publik: 16 094 (i United Center).

Målvakter:

Chicago: Nikolai Khabibulin 96,3%, istid 59.10

Columbus: Pascal Leclaire 100%, istid 60.00

Fredrik Modin, f, Columbus 0, 0, 1, 0, 0, 18.48

Matchen: Pascal Leclaire, 25, noterade sin åttonde nolla för säsongen då Columbus Blue Jackets tog en 1-0-seger över Chicago Blackhawks i United Center. Det var en chansfattig match och Blackhawks hade svårt att lösa upp Blue Jackets imponerande försvarsspel.

– Vi gav dom inte mycket. Alla kallar det för defensiv hockey, men vi checkar hårt, sa Blue Jackets coach Ken Hitchcock till AP.

Matchens enda mål kom i mitten av den andra perioden då högerforwarden Jared Boll satte pucken bakom Nikolai Khabibulin som gjorde comeback efter en svacka. Andremålvakten Patrick Lalime har spelet bra i de fem matcherna som han fick chansen och noterade fyra segrar innan förlusten mot San Jose Sharks i tisdags. Khabibulins förlustsvit fortsätter trots kvällens godkända insats och han har inte noterat en seger sedan annandag jul.

– Förhoppningsvis kan jag bygga vidare på det här. Jag tycker att jag spelade bra i kväll, men jag är mycket besviken över att vi inte vann, sa Khabibulin, 35.

Blackhawks spelar sina första sju matcher efter All Star-uppehållet på bortaplan och återkommer inte till United Center förrän den 17 februari. Blue Jackets saknade sin veterancenter Sergei Fedorov, 38, för fjärde matchen i rad då han har hjärnskakning. Blackhawks fick däremot tillbaka Ben Eager som missade 13 matcher också på grund av hjärnskakning.

Dallas–Buffalo 1–2

(0–1, 1–1, 0–1)

Första perioden: 0–1 (1.51) Derek Roy 17 (Drew Stafford, Thomas Vanek).

Andra perioden: 1–1 (17.08) Stu Barnes 8 (Mattias Norström, Matt Niskanen).

Tredje perioden: 1–2 (5.12) Derek Roy 18 (Thomas Vanek, Drew Stafford).

Skott: 26–19 (9–6, 7–6, 10–7).

Utvisningar, Dallas: 4 x 2 min, 1 x 5 min, 1 x 10 min. Buffalo: 6 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 18 532 (i American Airlines Center).

Henrik Tallinder, b, Buffalo 0, 0, 0, 2, +2, 23.09

Matchen: Buffalo Sabres tog en mycket viktig seger då man besegrade Dallas Stars på bortaplan. Segern var bara deras andra på de senaste 14 matcherna och gör att laget får lite självförtroende att bygga vidare på under All Star-uppehållet. Sabres tillbringade veckan innan matchen i Dallas efter att ha åkt dit direkt efter förlusten (2-6) i Phoenix i måndags.

– Det var bra för oss och gav oss en chans att slappna av lite, sa centern Paul Gaustad till AP.

Centern Derek Roy, 24, blev – tillsammans med målvakten Ryan Miller – stor matchhjälte då han gjorde bortalagets bägge mål. Det avgörande målet kom efter att Sabres utnyttjat ett 2-mot-1-läge i den sista perioden. Stars saknade backen Sergei Zubov, 37, för fjärde matchen i rad. Zubov – som har en ljumskskada – saknades verkligen i spelet i numerärt överläge där han har en framträdande roll. När hemmalaget kom ut till uppvärmningen spelades Prince-hiten ”1999” i högtalarna. Det gick inte att ta miste på meddelandet som de musikansvariga gjorde då Stars tog sin Stanley Cup-titel 1999 – mot just Buffalo Sabres.

Colorado–Minnesota 2–3

(1–2, 1–1, 0–0)

Första perioden: 0–1 (5.25) Todd Fedoruk 2 (Pavol Demitra, Nick Schultz), 0–2 (13.27) Brian Rolston 17 (Marian Gaborik, Petteri Nummelin) spel fem mot fyra, 1–2 (19.32) Andrew Brunette 10 (Milan Hejduk, Jaroslav Hlinka).

Andra perioden: 2–2 (2.24) Wojtek Wolski 14 (Marek Svatos, Tyler Arnason), 2–3 (13.41) Pavol Demitra 10 (Kurtis Foster, Nick Schultz).

Skott: 30–37 (9–12, 10–15, 11–10).

Utvisningar, Colorado: 3 x 2 min. Minnesota: 2 x 2 min.

Publik: 15 321 (i Pepsi Center).

Målvakter:

Colorado: Jose Theodore 91,9%, istid 57.57

Minnesota: Niklas Bäckström 93,3%, istid 60.00

Kim Johnsson, b, Minnesota 0, 0, 0, 2, 0, 21.32

Matchen: Slovaken Pavol Demitra gav Minnesota Wild ledningen med 3-2 med sex minuter kvar av den andra perioden i bortamötet med Colorado Avalanche och då var det bara sex minuter kvar innan segern var klar. Segern klar?? Det var ju bara två perioder spelade!? Statistiskt sett var segern klar då Wild vunnit samtliga matcher man lett inför den tredje perioden och mycket riktigt så höll laget undan även i kvällens match. Perioden slutade 0-0 och det var Wilds 20:e match denna säsong som man vunnit efter att ha haft ledningen inför den tredje perioden.

– Vi spelar med bra självförtroende då vi leder, sa finländske målvakten Niklas Bäckström till AP.

Bäckström har 25 segrar på de 25 matcher under hans två säsonger i NHL när laget varit i ledningen efter två perioder.

– Det är lätt att kämpa i den sista perioden då man vet att slutet är nära, sa Bäckström.

Bäckström överlistades dock i den tredje perioden, men målet dömdes bort då Milan Hejduk bedömdes ha slagit in pucken med en för hög klubba.

– Ett tufft domslut, sa Colorados coach Joel Quenneville.

Phoenix–Nashville 4–3

(1–0, 2–3, 0–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (14.45) Radim Vrbata (Steven Reinprecht, Fredrik Sjöström).

Andra perioden: 1–1 (0.07) Alexander Radulov 17 (Jean-Pierre Dumont, Jason Arnott), 2–1 (0.58) Radim Vrbata 20 (Mathias Tjärnqvist, Zbynek Michalek), 2–2 (13.32) Rich Peverley 1 (Vernon Fiddler), 2–3 (15.18) Martin Erat 15 (Martin Gelinas, Ryan Suter), 3–3 (17.25) Radim Vrbata 21 (Steven Reinprecht, Mathias Tjärnqvist).

Förlängningen: 4–3 (4.31) Zbynek Michalek 2 (Radim Vrbata, Shane Doan) spel fyra mot fyra.

Skott: 30–32 (14–12, 10–12, 4–8, 2–0).

Utvisningar, Phoenix: 3 x 2 min. Nashville: 2 x 2 min.

Mathias Tjärnqvist, f, Phoenix 0, 2, 1, 2, +2, 17.09

Matchen: Tjecken Radim Vrbata, 26, gjorde comeback efter att ha missat tre matcher på grund av en ljumskskada och han blev stor matchhjälte då hans Phoenix Coyotes besegrade Nashville Predators efter förlängning. Vrbata svarade för karriärens tredje hattrick – första sedan 2003 då han spelade i Colorado Avalanche – och han hade redan efter 17.25 av den andra perioden överlistat Predators målvakt Chris Mason tre gånger. Publiken i Jobing.com Arena fick uppleva en vild andraperiod där fem mål gjordes. Bägge lagen fokuserade på defensiven i den tredje perioden, men med bara 29 sekunder kvar av förlängningen kom ett segermål som fick publiken att jubla. Backen Zbynek Michalek sköt ett skott från långt håll som passerade Mason. Målet innebär att Coyotes hänger på slutspelståget i Western Conference.

– Det här var definitivt en mycket viktig seger för oss, sa Coyotes coach Wayne Gretzky till AP.

Los Angeles–Anaheim 3–1

(1–0, 2–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (16.16) Anze Kopitar 19 (Dustin Brown, Lubomir Visnovsky) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–0 (4.21) Derek Armstrong 6 (Edward Purcell, Jaroslav Modry), 3–0 (9.53) Alexander Frolov 11 (Derek Armstrong, Matt Moulson).

Tredje perioden: 3–1 (16.48) Rob Niedermayer 4 (Francois Beauchemin).

Skott: 31–32 (14–9, 12–16, 5–7).

Utvisningar, Los Angeles: 5 x 2 min, 1 x 5 min. Anaheim: 6 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 18 118 (i Staples Center).

Målvakter:

Los Angeles: Jason Labarbera 96,9%, istid 60.00

Anaheim: Jean-Sebastien Giguere 83,3%, istid 29.37 (15 räddningar)

Anaheim: Jonas Hiller 100%, istid 30.07 (13 räddningar)

Matchen: Efter fyra raka förluster mot Anaheim Ducks tog Los Angeles Kings i kväll revansch på sina derbyrivaler.

– Vi spelade inte bra och vi förtjänade inte att få med oss någon poäng, sa Ducks back Scott Niedermayer till AP.

Inför matchen trodde de flesta att Jean-Sebastien Giguere skulle vinna målvaktsduellen med Jason LaBarbera, men efter 9.53 av den andra perioden byttes Giguere ut då ryssen Alexander Frolov gjorde 3-0 för hemmalaget. Segern var Kings femte på deras sju senaste matcher, men laget ligger fortfarande fastcementerat i botten av Western Conference. Ducks trodde att dom hade kvitterat i slutet av den första perioden, men efter en videobedömning konstaterades det att tiden var slut då skottet från Ryan Carter passerade mållinjen. Jason LaBarbera var tre minuter ifrån säsongens andra nolla då Rob Niedermayer överlistade honom.

– Det är alltid matcher med mycket känslor när vi möter Ducks och vi kan nu njuta några dagar, sa LaBarbera.

Kings spelar sina nästa åtta matcher på bortaplan, det första stoppet blir Philadelphia på tisdag.

San Jose–St Louis 4–1

(0–0, 1–0, 3–1)

Andra perioden: 1–0 (6.57) Milan Michalek 17 (Joe Thornton, Matthew Carle).

Tredje perioden: 2–0 (3.19) Jonathan Cheechoo 8 (Milan Michalek, Joe Thornton) spel fem mot fyra, 3–0 (8.05) Steve Bernier 13 (Patrick Marleau, Craig Rivet), 3–1 (10.45) Brad Boyes 29 (Andy McDonald, Paul Kariya) spel fyra mot tre, 4–1 (15.07) Jonathan Cheechoo 9 (Milan Michalek, Joe Thornton) spel fem mot fyra.

Skott: 26–18 (3–5, 13–7, 10–6).

Utvisningar, San Jose: 8 x 2 min. St Louis: 9 x 2 min.

Publik: 17 142 (i HP Pavilion).

Målvakter:

San Jose: Evgeni Nabokov 94,4%, istid 59.57

St Louis: Manny Legace 84,6%, istid 60.00

Doug Murray, b, San Jose 0, 0, 0, 0, 0, 20.29

Christian Bäckman, b, St Louis 0, 0, 0, 0, 0, 15.03

Matchen: St Louis Blues förlorade igen och laget börjar nu halka efter i slutspelskampen i Western Conference. Borta mot San Jose Sharks förlorades matchen i inledningen av den tredje perioden då hemmalaget gick från 1-0 till 3-0 inom loppet av fem minuter.

– Dom tog över matchen i den andra och tredje perioden och vi såg faktiskt lite trötta ut efter matchen igår mot Vancouver Canucks, sa Blues målvakt Manny Legace till AP.

Högerforwarden Brad Boyes reducerade för bortalaget när han med sitt 29:e mål för säsongen överlistade Evgeni Nabokov, men Jonathan Cheechoo, 27, avgjorde definitivt matchen då han slog in kvällens andra mål med fem minuter kvar av den tredje perioden. Det var första matchen för säsongen som Cheechoo – som säsongen 2005-06 svarade för 56 mål - gjorde två mål.