Huddinge–Borås 4–5 (0–0, 2–2, 2–3)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-23

Borås har sakta sjunkit i tabellen och måste börja vinna igen för att inte bli inblandad i bottenstriden på allvar.

I kväll var det en riktigt viktig match mot konkurrenten och nästjumbon Huddinge på bortais.

Den första perioden innehöll en rad utvisningar men målen uteblev. I mittperioden rivstartade hemmalaget genom att slå in två mål på knappt två minuter.

Oscar Ahlström spelade fram tvillingbrorsan Victor som satte ledningsmålet efter 2.23. Oscar var även iblandad i utökningen knappt två minuter senare som Christer Andersson satte i nät bakom Borås-målvakten Gustaf Wesslau.

Innan perioden var över lyckades gästerna både reducera och kvittera. 2–2-pucken tryckte Niklas Öhman in bara 36 sekunder före paus.

Tredje perioden blev ett riktigt målkalas med tre mål på bara 2.36.

2–3 (1.08) Anders Eriksson.

3–3 (1.36) Tommy Enroth.

3–4 (3.44) Lenny Dower.

3–5 (6.31) Jens Karlsson.

Borås hade vänt och trots en sen reducering av Oscar Ahlström, givetvis framspelad av brorsan Victor, var det för sent.

Borås gick segrandes ur striden.

Andra perioden: 1–0 (2.23) Victor Ahlström (Oscar Ahlström) spel fem mot fyra, 2–0 (4.15) Christer Andersson (Jimmy Wendel, Oscar Ahlström) spel fem mot fyra, 2–1 (9.44) Simon Hjalmarsson (Niklas Öhman, Per Fernhall) spel fem mot fyra, 2–2 (19.24) Niklas Öhman (Jonas Nilsson, Per Fernhall) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–3 (1.08) Anders Eriksson (Simon Hjalmarsson), 3–3 (1.36) Tommy Enroth (Tony Lagerström, Fredrik Börjesson), 3–4 (3.44) Lenny Dower (Patrik Ahlstrand, Anders Eriksson), 3–5 (6.31) Jens Karlsson (Joakim Andersson, Mikael Hultqvist), 4–5 (18.14) Oscar Ahlström (Victor Ahlström, Tommy Enroth).

Skott: 35–23 (11–7, 10–9, 14–7).

Utv, Huddinge: 8x2, 1x10. Borås: 6x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: Christer Lärking, Solna.

Publik: 306.

Hammarby–Sundsvall 0–3 (0–0, 0–0, 0–3)

Hammarby verkade vara på gång ett tag, men nu noterade laget tredje raka förlusten och är återigen inne i en negativ trend.

Det var länge mållöst i hemmamatchen mot Sundsvall, men i slutperioden trillade målen in.

Klockan stod på 5.22 när Niklas Wästlund och David Stritz låg bakom förarbetet till Alexander Larssons fullträff som hittade nätet bakom Hammarbys målvakt Henrik Karlsson.

Nästan exakt tre minuter senare utökade Niklas Zetterström ledningen till 0–2.

Hammarby hade sedan chansen att komma in i matchen. Laget fick spela power play under två tillfällen men Sundsvalls-målvakten Joakim Lundström höll tätt mellan stolparna.

I stället kunde Sundsvalls Niklas Johansson fastställa slutresultatet några minuter senare.

Tredje perioden: 0–1 (5.22) Alexander Larsson (David Striz, Niklas Wästlund), 0–2 (8.21) Niklas Zetterström (Jonas Floberg, Pontus Wall), 0–3 (17.51) Niklas Johansson (Mikael Brancalion, Anders Danielsson).

Skott: 28–31 (10–12, 8–8, 10–11).

Utv, Hammarby: 5x2. Sundsvall: 7x2.

Domare: Robert Lahti, Västerås.

Publik: 317.

Malmö–Nybro 5–2 (0–0, 2–0, 3–2)

Malmö hade en dag på jobbet när laget besegrade Nybro på hemmais.

Hemmalaget gjorde ändå en rätt blek insats i förstaperioden och det var en viss fördel Nybro inför andra perioden, åtminstone spelmässigt. Men målen skulle trilla in för skåningarna. Inom loppet av en minut gick man upp till en 2–0-ledning.

Debutanten Cole Jarrett slog in ledningspucken i spel fem mot tre efter 11.24 – och strax därefter förvaltade Fredrik Eriksson pucken väl med en man mer.

Trots att Malmö inte skapade så många chanser hade laget med sig tvåmålsledningen inför tredje perioden.

Matchen avslutades med fem mål i tredje perioden.

Nybros Jarno Honkonen reducerade till 3–1i box play efter 11.43 – och till 4–2 efter 17.46 genom Mike Ericson – men närmare kom inte gästerna.

Malmös spädde på siffrorna till 5–2 i tom kasse.

Andra perioden: 1–0 (11.21) Cole Jarett (Jyrki Välivaara, Marcus Paulsson) spel fem mot tre, 2–0 (12.35) Fredrik Eriksson (Carl Söderberg, Andreas Byström) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–0 (5.01) Antti Bruun (Calle Steen, Patrik Lundh), 3–1 (11.43) Jarno Honkonen (Fredrik Näslund) spel fyra mot fem, 4–1 (14.02) Andreas Byström (Antti Bruun, Mikael Wahlberg) spel fem mot fyra, 4–2 (17.47) Mike Ericson (Marcus Olsson), 5–2 (18.14) Johan Björk (Calle Steen) mål i tom kasse.

Skott: 33–22 (6–7, 12–10, 15–5).

Utv, Malmö: 6x2. Nybro: 4x2, 1x5, 1x10, 1 matchstraff.

Domare: Morgan Claesson, Alvesta.

Publik: 2823.

Rögle–AIK 7–1 (2–0, 2–1, 3–0)

AIK hade fler skott mot mål i mötet med Rögle i Ängelholm

Men pucken ska ju i nät. Det hade hemmalaget fullt fokus på och vann tillställningen med 5–1.

Andrée Persson och Johannes Salmonsson gjorde ett varsitt mål i första perioden i en annars rätt så seg förstaperiod.

Den andra perioden var betydligt intensivare och det bjöds på en hel del utvisningar – men även tre mål. Trots att gästerna vann skotten med 15–9 var det skåningarna som svarade för två av målen.

Samma målskytter som tidigare i matchen. Den här gången slog Johannes Salmonsson till första gången – och Andrée Persson sedan.

Däremellan hade AIK:s Mattias Beck reducerat till 3–1. Men det var en tremålsledning för Rögle inför slutperioden.

Väl där var matchen definitivt körd när Andrée Persson svarade för sitt hattrick efter 6.28.

Slutsiffrorna skrevs till 7–1.

Första perioden: 1–0 (3.08) Andrée Persson (Jakob Johansson, Richard Demén-Willaume), 2–0 (18.49) Johannes Salmonsson (Brett Harkins, Christofer Löfberg).

Andra perioden: 3–0 (1.09) Johannes Salmonsson (Fredrik Persson), 3–1 (12.14) Mattoas Beck (Erik Ryman), 4–1 (14.27) Andrée Persson.

Tredje perioden: 5–1 (6.28) Andrée Persson (Mattias Sjögren), 6–1 (10.05) Christofer Löfberg (Daniel Sondell, Richard Demén-Willaume), 7–1 (17.04) Martin Johansson (Brett Harkins, Richard Demén-Willaume).

Skott: 27–38 (7–5, 9–15, 11–18).

Utv, Rögle: 11x2, 1x5, 1 matchstraff. AIK: 11x2, 1x5, 1x10, 1 matchstraff.

Domare: Alexander Vikström, Umeå.

Publik: 2403.

Björklöven–Leksand 2–0 (1–0, 0–0, 1–0)

Leksand har börjat förlora då och då den senaste tiden efter att i början av säsongen varit totalt överlägset.

I kväll var det Björklöven som plockade tre pinnar på hemmais mot ett LIF som hade svårt att sätta dit chanserna.

Det var för övrigt två mycket duktiga målvakter: Ed Belfour i Leksand och Joakim Lundström i Björklöven.

Magnus Gästrin var länge matchens enda målskytt när han slog till i power play 6.56 in i matchen.

Skotten slutade 31–37 men andra målet kom endast fem sekunder från slutet. Då rakade Urban Omark in 2–0 i tom bur.

Leksand hade säkert tre fyra träffar i ramen och hade inte marginalerna med sig.

– En spännande match, spelmässigt var det helt okej. Vi skapar de lägen vi ska göra på bortaplan, vi drar på oss mycket utvisningar men visar upp ett bra boxplay, de har en strålande målvakt. Spelmässigt är jag ändå nöjd, säger Leksands tränare Tomas Kempe till Dalademokraten.

Första perioden: 1–0 (6.56) Magnus Gästrin (Daniel Olofsson, Fredrik Davidsson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–0 (19.55) Urban Omark spel fem mot fyra mål i tom kasse.

Skott: 31–37 (9–13, 15–12, 7–12).

Utv, Björklöven: 6x2. Leksand: 7x2.

Domare: Niklas Persson, Onsala.

Publik: 5280.

Almtuna–Bofors 2–2 (2–0, 0–1, 0–1, 0–0)

Almtuna har inte gett upp hoppet om den sista play off-platsen.

I kväll var laget inte långt ifrån en trepoängare. Men det blev till slut delad pott i Gränbyhallen.

– Jag är nöjd med den andra perioden. Det är inte lätt att möta ett Almtuna med en tvåmålsledning. De är väldigt svårforcerade framför mål, säger Bofors tränare Niklas Czarnecki till unt.se.

Hemmalaget fick en kanonstart på matchen. Efter sju minuter pricksköt Jonathan Persson pucken mellan benen på Bofors-målvakten Fredrik Eriksson och via stolpen gick den i nät.

Marcus Ragnarsson hittade Martin Öhrstedt som drog till med ett direktskott som betydde 2–0 efter 12.26.

En mycket rättvis ledning inför andra perioden. Väl där tog gästerna över spelet ju längre klockan tickade.

Reduceringspucken slogs in efter 12.21 av Fredrik Höggren och det var rättvist.

Hemmalaget hade de vassaste chanserna, men Mathias Porseland kvitterade efter 11.26 i slutperioden, och det blev matchens sista.

– Vi har lite svårt att vinna på hemmaplan, att sätta pricken över i. Jag tror att det här snacket om playoff har påverkat laget negativt. Det blir lite stress över det hela, säger Almtunatränaren Leif Boork till unt.se.

Första perioden: 1–0 (7.17) Jonathan Persson (Fredrik Abrahamsson) spel fem mot fyra, 2–0 (12.26) Martin Öhrstedt (Marcus Ragnarsson, Fredrik Abrahamsson) spel fem mot tre.

Andra perioden: 2–1 (12.21) Fredrik Höggren (Viktor Sjödin, Mattias Karlsson).

Tredje perioden: 2–2 (11.26) Mathias Porseland (Johan Bülow, Fredrik Höggren).

Skott: 38–24 (13–5, 6–11, 12–8, 7–0).

Utv, Almtuna: 5x2, 1x5, 1x10, 1 matchstraff. Bofors: 11x2, 1x5, 2x10, 1 matchstraff.

Domare: Björn Larsson, Ljusne.

Publik: 1675.

Växjö–Oskarshamn 6–2 (0–1, 3–1, 3–0)

Sexan mot sjuan. Oskarshamn ville givetvis stärka sin position strax ovanför den sista play off-platsen. Men Växjö var för starkt och gick efter segern upp på 57 poäng – sju pinnar mer än kvällens motståndare.

Trots segern var det Oskarshamn som inledde bäst. Växjö pressade rejält vissa stunder i men det var IKO som fick in periodens enda mål. Daniel Åhsberg svarade för målet i power play efter 6.06.

Det skulle dröja ända tills sex minuter före andra periodpausen innan Växjö hade ledningen. Då slog Kevin Marsh in 3–2-pucken bakom IKO-målvakten Christian Engstrand.

Hemmalaget hade även kvitterat två gånger om. Först genom Marcus Weinstock efter fem minuter, och i spel fem mot tre rakade Sebastian Lauritzen in 2–2 när matchklockan stod på 13.10 – och det bara ett par minuter efter Alexander Bergströms 1–2.

En bit in i slutperioden utökade Johan Andersson siffrorna till 4–2.

Matchen slutade 6–2 och det var rättvist.

Första perioden: 0–1 (6.06) Daniel Åhsberg (Ola Svanberg, Alexander Bergström) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (5.00) Marcus Weinstock (Jeremias Augustin), 1–2 (10.27) Alexander Bergström (Ola Svanberg), 2–2 (13.10) Sebastian Lauritzen (Marcus Weinstock, Aki Heino) spel fem mot tre, 3–2 (13.58) Sebastian Lauritzen (Per Helmersson, Peter Ström) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4–2 (9.35) Johan Andersson (Patrik Carlsson, Christian Jacobsson), 5–2 (15.47) Christian Jacobsson (Per Helmersson) spel fem mot fyra, 6–2 (17.19) Johan Markusson (Peter Ström, Sebastian Lauritzen).

Skott: 35–25 (15–10, 14–9, 6–6).

Utv, Växjö: 6x2. Oskarshamn: 7x2.

Domare: Pehr Claesson, Alvesta.

Publik: 2313.

Västerås–Nyköping 4–2 (0–1, 1–0, 3–1)

Västerås har avgjort flera matcher den här säsongen under matchens slutskede. Så även i kväll mot Nyköping på hemmais.

Gästerna slog in 0–1 efter 12.37 av den första perioden genom Jimmie Kraft, trots att hemmalaget vann skotten med hela 23–5 i förstaperioden.

Det målet höll sig till drygt halva matchen var spelad. Patrik Juhlin höll sig framme efter en stökig situation och gästerna ville ha målet bortdömt för spark, men domaren dömde mål.

Nyköping tog ledningen igen i den tredje perioden. Västerås slarvade defensivt och Niklas Olausson satte 1–2.

NH drog på sig två utvisningar i tät följd i slutet av matchen. Då slog VIK till.

Patrik Juhlin kvitterade i spel fem mot tre när klockan stod på 16.06.

Och i samma power play slog Patrik Berglund in 3–2 (17.19) efter ett skott från slottet.

NH plockade ut målvakten Martin Holst men det hjälpte inte mer än att Sebastian Meijer lirkade in 4–2 i tom bur.

– Vi kände hela tiden att vi var det bättre laget. Vi peppade varandra i båset och trodde verkligen på seger, säger Patrik Juhlin till vlt.se.

Skotten? 53–19.

Första perioden: 0–1 (12.37) Jimmie Kraft (Knut–Henrik Spets).

Andra perioden: 1–1 (7.32) Patrik Juhlin (Patrik Berglund).

Tredje perioden: 1–2 (4.50) Niklas Olausson (Jimmie Kraft, Knut–Henrik Spets), 2–2 (16.06) Patrik Juhlin (Jonas Leetma) spel fem mot tre, 3–2 (17.19) Patrik Berglund (Henrik Nordfeldt, Rikard Ekström) spel fem mot fyra, 4–2 (18.39) Sebastian Meijer (Linus Morin) spel fyra mot fem mål i tom kasse.

Skott: 53–19 (23–5, 14–9, 16–5).

Utv, Västerås: 4x2. Nyköping: 9x2.

Domare: Henrik Odsjö, Huddinge.

Publik: 1796.