Matchhjälte: Aleksej Jasjin.

En vanlig träningsmatch?

Njet.

När Carolina Hurricanes gästade SKA Sankt Petersburg för den första utmanarmatchen mellan den ryska ligan, nuvarande KHL, och NHL sedan Sovjetunionen upplöstes utdelades fem matchstraff.

– Jag hade väldigt gärna velat spela klart matchen. Men en spelare attackerade Maksim Susjinskij i ett spelavbrott och även om jag inte är någon riktig fighter var jag tvungen att stå upp för vår kapten, säger Aleksej Petrov, som gick en runda mot Tim Gleason i den andra perioden.

Matchen vann SKA Sankt Petersburg, inför ett utsålt Ice Palace, trots man i början av den andra perioden tappade en 2-0-ledning till 2-2 inom loppet av två minuter.

Stor matchhjälte blev veteranen Aleksej Jasjin, som på egen hand satte 3-2-pucken och sedan spelade fram Maksim Susjinskij till både 4-3 och 5-3, vilket även blev slutresultatet.

Tony Mårtensson, som med allra största sannolikhet kommer att få 2-0-målet i efterhand, fick för kvällen klara sig utan sin frånvarande radarpartner Mattias Weinhandl.