Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-17

Almtuna tog fjärde raka segern på söndagen och avancerar uppåt i tabellen.

Björklöven som hade två raka segrar i ryggen lyckades inte ta någon poäng i Uppsala.

Det var en stor publiksiffra i Gränbyhallen – 2 583 åskådare och lapp på luckan – mycket tack vare att det var fri entré.

Och det var en nöjd publikmassa som fick se Almtuna ta revansch efter senaste 0–1 förlusten på hemmais mot Björklöven.

Fredrik Vestberg är inne i ett riktigt poängstim och producerar på löpande band.

Den Leksandsfostrade forwarden blev matchvinnare och gjorde båda Uppsalalagets mål.

– Vi borde ha avgjort matchen tidigare. Vi gjorde en bra förstaperiod, en hyfsad andra och i den tredje tycker jag att vi hade bra kontroll, säger Fredrik Vestberg till unt.se.

Almtuna är femma och har bara fyra poäng upp till tredjeplatsen – men dock har man en match mer spelad.

Troja/Ljungby–Sundsvall 1–0 efter förlängning

Troja/Ljungby tog två viktiga poäng i sexpoängsmatchen.

Inför mötet var Troja på kvalplats och hade fyra poäng upp till kvällens motstånd Sundsvall ovanför strecket.

Hemmalaget pressade på rejält i två perioder men Sundsvalls målvakt Joakim Lundström var fantastiskt bra mellan stolparna.

I första perioden räddade han minst två frilägen – men i mittperioden bjöd gästerna på chanser på rullande band.

Inom loppet av två minuter hade hemmalaget sex stycken frilägen – och missade samtliga.

Sundsvall ska vara enormt tacksamma över att det var mållöst efter två perioder. Skotten var förkrossande 32–12.

I tredje tappade Troja en del av tempot och perioden var jämn – men det här var en 0–0-match som tvingades avgöras under förlängningen.

Där klev Niklas Enberg fram och på matchens sista skott kunde Lundström äntligen överlistas i motståndarkassen.

i och med segern skiljer det nu tre poäng mellan lagen – så för Trojas del var det surt att man inte kunde avgöra under ordinarie matchtid.