Dagens namn: Helge

Landslagsbacken Sellgren: ”Värda tre poäng”

Publicerad 2019-01-29

Luleå är fortsatt serieledare efter en straffseger (2–1) borta mot Malmö.

Backen Jesper Sellgren firade då sin landslagsplats med sitt tredje SHL-mål i karriären.

– Jag tycker att vi var värda tre poäng, säger 20-åringen.

Under måndagen tog förbundskaptenen Rikard Grönborg ut truppen till landslagsturneringen på hemmaplan i februari (7–10 februari). Då fanns återigen Luleåbacken Jesper Sellgren, som gjorde sin debut i Tre Kronor i Karjalaturneringen i början av november, med i truppen.

– Det är klart att man är otroligt stolt för att få representera Tre Kronor. Jag ska bara dit och fortsätta med mitt spel som jag har här i klubben, säger Sellgren, som till turneringen i Stockholm får sällskap av lagkamraterna Isac Lundeström och Emil Larsson (avstängd mot Malmö).

Örnsköldsvikskillen, som nu får vara med i sin tredje landslagsturnering för säsongen, värvades från allsvenska Modo till Luleå inför säsongen och efter 1–0-målet mot Malmö är Sellgren nu uppe i tre mål och fem assist.

– Jag växer för varje dag och varje match. Det är väldigt roligt just nu, säger 20-åringen med ett leende.

"Sliter på bra"

Luleå fick dock nöja sig med två poäng. Malmö kvitterade genom Konstantin Komarek med knappt fyra minuter kvar att spela. Efter en mållös förlängning avgjorde sedan 17-årige Noel Gunler i straffläggningen. Med 15 omgångar kvar att spela av grundserien toppar Luleå tabellen med sina 66 poäng – tre före Djurgården och Färjestad.

– Vi sliter på bra hela matchen. Vi för matchen hela tiden och stänger ner dem på ett bra sätt. Sedan får de in ett mål där på slutet och det är tungt. Jag tycker att vi var värda tre poäng, men det blir två poäng den här gången, säger Sellgren.

Malmö tvingades byta ut målvakten Oscar Alsenfelt efter den första perioden vid ställningen 1–0 till Luleå.

– Vi får ta ut Oscar efter en pååkning, säger Malmötränaren Peter Andersson.