Tingsryd övertygade – tillbaka i toppen

Publicerad 2016-01-24

Vad kan stoppa Tingsryd?

Svaret ser allt mer ut att bara kunna bli AIK.

Efter dagens 5-2-seger mot Vita Hästen är årets succélag återigen i serieledning – 15 poäng före tabelltrean.

Tingsryd och AIK är just nu 14-15 poäng före tabelltrean Karlskoga och allt tyder på att det är de båda lagen som möts i den allsvenska finalen.

I kvällens enda allsvenska match, den mellan Tingsryd och Vita Hästen, blev det ännu en seger för serieledaren – med övertygande 5-2 hemma.

"Vi jobbar hårdare"

– Vi jobbar hårdare och åker mer skridskor än vad de gör, säger tvåmålsskytten Markus Persson i C More.

Eric Castonguay gjorde 1-0 redan efter två minuter och fem minuter senare utökade Denny Kearny. Det innebar även att de båda spelarna nu står på tio mål för säsongen.

Två mål i tredje

Markus Persson gjorde den andra periodens enda mål innan Filip Owesson och Persson fixade en 5-1-ledning i mitten av den tredje.

Vita Hästen lyckades reducera till 5-2 men kom inte närmare än så.

Poängen innebär att Tingsryd och AIK än en gång byter plats i tabellen. Tingsryd leder nu serien efter 40 omgångar – poängen före Stockholmslaget.