Chicago föll – trots stormatch av Påhlsson

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-23

Calgary kvitterade till 2–2

Chicagos Dustin Byfuglien gratuleras av Brian Campbell, Samuel Påhlsson och Kris Versteeg efter sitt mål mot Calgary.

Samuel Påhlsson har i huvudsak defensiva uppgifter i Blackhawks.

Men mot Calgary gjorde han också två poäng framåt – ett mål och en assist.

Det räckte dock inte för svensken som fick se sitt lag besegras med 6–4.

NHL

Resultatet innebär att det nu står 2–2 i matchserien mellan Chicago och Calgary.

Chicago hämtade in ett 1–4-underläge i slutet på andra perioden, och Påhlsson satte kvitteringen i numerärt överläge med 33 sekunder kvar.

Tredje perioden blev tät och spännande. Eric Nystrom satte 5–4 till hemmalaget Calgary efter 13.04 – ett mål som föregicks av en misstänkt handpassning, och Chicago fick börja jaga kvittering.

Men de kom aldrig riktigt nära, istället kunde Calgarys lagkapten Jarome Iginla sätta 6-4 i tom bur med bara elva sekunder kvar.

Matchens lirare blev Olli Jokinen, som fick slut på en 16 matcher lång måltorka i början på den andra perioden. Finländaren var rinkens dominant och gjorde också ett mål och en assist ytterligare.

Den femte matchen spelas natten till söndag i Chicago.