Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-20

Västerås kämpar om en direktplats till kvalserien.

I kvällens möte med Borås på hemmais blev det dock bara en poäng och VIK ligger sexa med tre poäng till tredjeplatsen.

– Vi har dålig fart i ben och tanke, jag vet inte vad som händer idag. Vi är väldigt tama i egen zon, säger Västerås tränare Lars Ivarsson till TV 4 sport.?

Sebastian Meijer gav Västerås ledningen men det räckte inte. Borås vann efter förlängning.

Efter en mållös förstaperiod tog hemmalaget ledningen genom Sebastian Meijer drygt fyra minuter in i andra.

VIK hade fler chanser att utöka ledningen, men inom loppet av 27 sekunder kunde

sedan Per Fernhall och Henrik Eriksson se till att Borås hade ledningen i paus.

I trejde tvingades hemmalaget att kvittera två gånger för att få med sig en poäng.?Direkt i inledningen slog Dennis Rasmussen dit 2–2 bakom Borås målvakt Sebastian idoff. Målet tillkom efter ett riktigt klapp-klapp-spel av VIK som spelade runt pucken 14 gånger mellan sina spelare innan Rasmussen kunde slå in pucken i tom bur.?Borås ligger just nu i ingenmansland och har elva poäng ner till kvalplats och tio poäng upp till play off. ?Men ikväll visade man styrka och att man är ett lag som skulle kunna ligga högre upp i tabellen.??

”Är nöjd med kampmoralen”

Patrik Ahlstrand gav Borås ledningen i power play efter åtta minuter, och laget tuffade på mot en trepoängare.

Då slog Sebastian Ström till och kvitterade fyra minuter före slutet.

Men i förlängningen var det Borås som drog längsta strået. ?HV-lånet David Ullström, som blev spelklar först i morse, drog en back och petade in segerpucken intill närmsta stolpen.? – Vi strulade en del med puckarna, men jag är nöjd med våran kampmoral, säger Boråstränaren Gunnar Persson till TV 4 sport.