Dagens namn: Ingrid, Inger

Matchfakta 26/1

Linköping–Djurgården 2–1 (0–1, 0–0, 2–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-26

Första perioden: 0–1 (14.55) Niklas Anger (Fredrik Bremberg, Andreas Holmqvist).

Tredje perioden: 1–1 (12.03) Jan Hlavac (Ivan Majesky), 2–1 (16.41) Tomas Surovy (Pekka Saravo, Jaroslav Hlinka).

Skott: 21–28 (1–14, 9–11, 11–3).

Utv, Linköping: 4x2. Djurgården: 4x2.

Domare: Patrik Sjöberg, Gävle.

Publik: 7 029.

Analys: Det tog fem försök, sedan lyckades serieledaren besegra bottengänget under ordinarie tid den här säsongen. Men det satt enormt hårt även den här gången. Linköping, som inte vunnit hemma sedan den 28 december, inledde pinsamt tafatt. Djurgården vann faktiskt skotten med hela 14–1 i första perioden och borde ha haft en större ledning än 1–0. Daniel Henriksson räddade sitt lag och vägrade att släppa någon mer puck förbi sig. LHC vaknade till slut och fullbordade vändningen till 2–1 drygt tre minuter före full tid. Jan Hlavac och Tomas Survovy fixade full pott mot ett trött Djurgården. (TT)

Södertälje–HV 71 3–2 e förl (2–1, 0–0, 0–1, 1–0)

Första perioden: 0–1 (5.45) Simon Önerud (David Ullström, André Petersson), 1–1 (16.06) Petri Pakaslahti (Dragan Umicevic, Linus Klasen), 2–1 (17.43) Stefan Gråhns (Yared Hagos, Jason Morgan).

Tredje perioden: 2–2 (15.39) Jukka Voutilainen (Pasi Puistola, Johan Davidsson) spel fem mot fyra.

Fjärde perioden: 3–2 (0.23) Linus Klasen (Dragan Umicevic, André Benoit) spel fem mot fyra.

Skott: 24–42 (10–23, 10–5, 3–14, 1–0).

Utv, Södertälje: 5x2. HV 71: 3x2, 2x10.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby.

Publik: 4 500.

Analys: Det var länge sedan sist – närmare bestämt nio matcher sedan. Men på måndagen var det äntligen dags för Södertälje att vinna i elitserien igen. Att laget ”bara” vann efter förlängning hemma mot HV 71, att laget förlorade skottställningen stort eller att HV 71 pressade under större delen av matchen spelade mindre roll. Glädjen var enorm när Linus Klasen dundrade in 3–2–målet efter snyggt power play–spel, bara 23 sekunder in i förlängningen. SSK ledde länge under ordinarie tid, men HV 71 fick in kvitteringen i power play med fyra minuter kvar. Men SSK skulle, för första gången på länge, få åka av isen med ett leende på läpparna. (TT)

Brynäs–Modo 2–4 (1–0, 1–3, 0–1)

Första perioden: 1–0 (14.12) Mads Hansen (Emil Sandin, Juuso Hietanen).

Andra perioden: 1–1 (2.41) Jeff Ulmer (Mattias Timander) spel fem mot fyra, 2–1 (6.38) Andreas Dackell (Sebastian Lauritzen, Jonathan Granström), 2–2 (7.28) Niklas Sundström (Mats Zuccarello–Aasen, Victor Hedman), 2–3 (18.04) Victor Hedman (Mats Zuccarello–Aasen, Niklas Sundström) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–4 (19.37) Per–Åge Skröder (Per Svartvadet, Niklas Sundström) mål i tom kasse.

Skott: 27–22 (7–7, 12–8, 8–7).

Utv, Brynäs: 4x2. Modo: 7x2.

Domare: Christer Lärking, Solna.

Publik: 5 583.

Analys: Victor Hedman är knappast den mest populäre spelaren i Gävle. Hedman avgjorde för andra gången i år mötet mellan Brynäs och Modo, den här gången under ordinarie tid med sitt 3–2–mål. Hedman slog till med ett direktskott i numerärt överläge i slutet av andra perioden. Modo fick chansen till fem mot fyra–spel sedan Kevin Dixon knätackat just Hedman. Filmning, ansåg publiken. Modo agerade annars ängsligt och försiktigt, speciellt i första perioden, valde svåra alternativ istället för enkla. Brynäs spelade också utan fart och fantasi i de två första perioderna, tryckte på rejält i avslutande. Men när Brynäs plockade ut målvakten Jacob Markström i ett sista desperat försök avgjorde målkungen Per–Åge Skröder matchen helt. Modo är nu över kvalseriestrecket. (TT)