Bästa säsongsstarten genom tiderna av en regerande mästare

Sjunde raka segern. Nionde totalt. 18 poäng av 20.

Nej då, ingen baksmälla för regerande mästarna Pittsburgh Penguins, som inlett säsongen rekordbra.

NHL
Sidney Crosby gratuleras av Alex Goligoski efter sitt reduceringsmål till 2–1.

Florida Panthers ledde med 2–0 över Pittsburgh inför tredje perioden efter två mål av Steve Reinprecht i första.

I det utsatta läget klev kaptenen fram.

Sidney Crosby reducerade i numerärt överläge efter bara 2.14, ett mål som föregicks av en fantastisk dykräddning vid blålinjen av Jevgenij Malkin.

Kvitteringen kom med lite drygt tre minuter kvar att spela – och den kom i numerärt underläge. Från bakom målet spelade Malkin fram Crosby som sköt direkt och överlistade Tomas Vokoun i Panthers-målet. Det var Crosbys första mål i numerärt underläge i sin 300:e NHL-match.

Crosby avgjorde

Crosby fullbordade kvällen med att bli ensam målskytt i straffläggningen – hans tionde avgörande straffmål i karriären.

Penguins seger skrevs alltså till 3–2.

– Varje match måste inte vara perfekt, summerar han för AP. Vi fann ett sätt att vända på den här matchen.

Hur var det med rekordet?

Jo, nio segrar och en förlust på de första tio matcherna är bästa säsongsstarten genom tiderna av en regerande mästare i NHL.

Penguins har börjat säsongen där de avslutade förra – på topp.