Dagens namn: Ellen, Lena

Matchfakta 29/9

Västerås–Malmö 3–4 (0–0, 1–4, 2–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-29

Andra perioden: 0–1 (4.33) Tomas Wallgren (Kim Staal, Morten Green), 0–2 (11.19) Patrik Hersley (Nichlas Hardt, Morten Green), 0–3 (11.28) Patrik Hersley (Jesper Damgaard, Carl Söderberg), 1–3 (14.13) Stefan Hellkvist (Christian Larrivée, Tobias Forsberg), 1–4 (18.09) Thomas Larsson (Fredrik Eriksson, Robin Alvarez).

Tredje perioden: 2–4 (2.21) Henrik Eriksson (Tobias Forsberg, Fredrik Johansson) spel fem mot fyra, 3–4 (14.43) Stefan Hellkvist (Christian Larrivée, Andreas Lindh).

Skott: 38–21 (11–4, 15–12, 12–5).

Utv, Västerås: 5x2. Malmö: 9x2, 1x10.

Domare: David Bergman, Stockholm.

Publik: 2 804.

Malmös målvakt Markus Svensson fortsätter att agera stabilt.

I bortasegern mot Västerås släppte 25-åringen tre puckar bakom sig, men å andra sidan stoppade han 35 stycken.

Jani Hurme har alldeles för hög lön för att vara andramålvakt, och Svensson har visat att han är en av allsvenskans bästa målvakter och lär inte petas åt sidan i första taget.

Låt oss chansa att en annan klubb kan vara på gång för finländaren.

Efter en mållös första period slog Patrik Hersley till. Två gånger på nio sekunder. Målen betydde två-och tre noll.

Den 23-årige backen flippade bara ner pucken från egen zon och Västerås målvakt Jens Holmström lyckades med bedriften att tappa in den.

3–0 i baken och målvaktsbyte för Västerås som förvisso reste sig och spelade upp sig resten av matchen.

Västerås skyttekung Stefan Hellkvist har gjort mål i samtliga matcher så här långt. Ikväll slog han till två gånger. Men hans sista mål som betydde 3–4 kom bara fem minuter före slutsignalen.

Hemmalaget hade mycket press i hela tredje perioden, men Malmö lyckades slå ifrån sig och ta tre poäng.

Malmö är ny serieledare i en mycket haltande tabell.

Det var Västerås andra förlust på fem matcher.

Växjö–Björklöven 4–3 (1–1, 1–0, 2–2)

Första perioden: 1–0 (4.16) Christian Magnusson (Gustav Hjalmarsson, Robert Rosén), 1–1 (14.05) Fredrik Öberg spel fyra mot fem.

Andra perioden: 2–1 (6.00) Robert Rosén (Christian Magnusson, Josh MacNevin).

Tredje perioden: 3–1 (8.31) Robert Rosén (Christian Magnusson, Nicklas Rahm) spel fem mot fyra, 3–2 (9.33) Jens Ledin (Niklas Zetterström), 4–2 (17.37) Johan Markusson, 4–3 (18.05) Niklas Zetterström (Christopher Thörn, Magnus Isaksson).

Skott: 25–43 (6–8, 9–15, 10–20).

Utv, Växjö: 5x2. Björklöven: 5x2.

Domare: Mikael Holm, Skärhamn.

Publik: 2 257.

Björklöven förlorade igen.

Fjärde förlusten på sex matcher. Laget har bara vunnit en match så här långt, och avståndet till jumbon Borås är bara tre poäng, och då har Umeålaget ändå två matcher mer spelade än sina bottenkollegor.

Kanske kan det snart lossna ändå. Senast mot Malmö borta föll man med flaggan i topp, och i tisdagens möte med Växjö blev det återigen förlust med uddamålet.

Och igen: en hedersam sådan.

Björklöven hade en massiv och intensiv offensiv där man avlossade 43 skott.

Men bara tre gick in bakom Växjös målvakt Viktor Fast.

Niklas Zetterström reducerade till 4–3 två minuter från slutet, men lyckades inte kvittera.