Här hyllas hjältarna

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2009-12-20

”Tacksamma att ni har räddat vår lagkamrat”

Hyllades Hjältarna Peter Carlsson och Wolmer Edqvist hyllades före matchen för sitt snabba ingripande, vilket räddade livet på Niklas Lihagen. FOTO: PIC-AGENCY.COM

Förra mötet avbröts efter att Niklas Lihagen kollapsat på isen.

När derbyt Bofors–Örebro återupptogs vann Bofors med 4–3.

Matchen den 13 december i Karlskoga avbröts efter 8.08 – vid ställningen 2–0 till Bofors – efter att Örebros Niklas Lihagen segnat ned på isen med hjärtstillestånd.

När matchen i dag återupptogs hyllades domaren Wolmer Edqvist och Bofors sjuksköterska Peter Carlsson, som var de som räddade livet på Lihagen.

– Det är två personer som verkligen ska hedras, sa Bofors sportchef Stefan Bengtzén.

– Vi är evigt tacksamma att ni har räddat vår lagkamrat Niklas Lihagen, sa Örebros ordförande Davir Dundic.

Uppvisad på läktaren

Man hade befarat hämndaktioner, men på läktaren var stämningen relativt lugn.

Örebro rivstartade i omstarten och redan efter fyra minuter var det kvitterat, 2–2.

Men Örebro lyckades inte fortsätta efter den goda starten och i stället kunde Jacob Blomqvist – som svarade för två mål den 13 december – sätta sitt tredje mål.

Tredje perioden blev ganska het efter att domaren Sören Persson – som ersatt Wolmer Edqvist – missat att en Boforsspelare träffade Gustav Gräsberg i ögat. Örebros assisterande tränare Lars Andersson blev så arg att han visades upp på läktaren.

Ronny Johansson satte 4–2. Gräsberg reducerade bara tio sekunder senare, men Örebro kom inte närmare.