Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-27

Gjorde två poäng efter sju poänglösa matcher

Patrik Berglund jublar med Alexander Steen och B.J. Crombeen

Patrik Berglund vaknade till sist.

Efter sju poänglösa matcher slog den 20-årige rookiesvensken till med ett mål och en assist när St Louis Blues i natt slog svensklaget Dallas Stars med 3-1.

Men det var en av Berglunds lagkamrater som hyllades mest efter segern.

– Det här var en uppvisning i förstklassigt målvaktsspel, sa en nöjd Andy Murray, tränare för Blues, till AP.

NHL

Det förstklassiga målvaktsspelet stod Chris Mason för. Blues-keepern gjorde 41 räddningar – samtidigt som Stars prickade järnramen ytterligare fem gånger under matchen.

– Mason gjorde definitivt en del räddningar han förmodligen inte skulle ha gjort, sa Blues segerskytt T.J. Oshie.

Berglunds två poäng: Han passade fram Oshie till matchvinnande 2-1 efter 6:50 av den tredje perioden. Och drygt två minuter senare satte han själv 3-1, som alltså blev slutresultatet.