Tampa Bay förlorade utan skadad Hedman

Publicerad 2014-10-21

Edmonton tog säsongens första seger

Taylor Hall blev med sitt straffmål femte man, tillsammans med Wayne Gretzky, Craig MacTavish, Doug Weight och Ryan Smyth, att förvalta chansen i Rexall Place.

Det kan bli en tung månad som väntar Tampa Bay i NHL. Utan sin svenske succéback Victor Hedman, 23, på isen föll Florida-klubben mot jumbolaget Edmonton – som inför natten inte hade knipit en enda seger.

Jonathan Drouin var Tampas förstaval i draften 2013, och tredjevalet totalt.

– Nu får de andra ta lite mer ansvar, sa Victor Hedmans backpartner Anton Strålman efter det tunga beskedet om att svensken blir borta fyra-sex veckor. Hedman, som fick en rivstart på säsongen med sju poäng på de fyra första matcherna, och en tidig ledning i totala poängligan, bröt ett finger mot Vancouver senast och tvingas till operation.

I första matchen utan Hedman kom också säsongens andra förlust under ordinarie tid för Tampa.

Mot ett Edmonton som tangerat sin värsta säsongsstart någonsin, och inför nattens 3–2-seger i natt var det enda laget i väst som inte skrapat ihop en seger ännu.

Nugent-Hopkins första

Matchens lirare blev Taylor Hall som satte ett straffmål mellan benen på Ben Bishop, och dessförinnan assisterade till  Justin Schultz 1–1-mål. Ryan Nugent-Hopkins blev matchvinnare i slutminuterna med sitt första mål för säsongen, efter att Tampa kvitterat sent genom Brett Connolly.

Anton Strålman, hade en jättechans på mål i andra perioden, men Edmontons Ben Scrivens räddade den gången. Strålman fick stort förtroende i landsmannens frånvaro och klockades med istiden 23:18, mest av alla.

Viktor Fasth stod inte i ens båset för Oilers då han är uppsatt på skadelistan efter att ha skadat ljumsken mot Los Angeles Kings.

Tampa-löftet debuterade

En ljuspunkt för Tampa var att klubbens supertalangen Jonathan Drouin, tredjevalet totalt i draften 2013, debuterade med den äran. 19-åringen ersatte skadade Alex Killorn och hade ett skott på mål under sina drygt 16 minuter på isen.

– Det är galet, vi har spelat sex matcher och vi har redan tappat Hedman, Gudas, Killorn och Callahan (klev av i andra perioden reds. anm.) En stor del av vårt lag, men vi har bredd. Vi kommer att vinna matcher utan dem, men de andra måste helt enkelt kliva fram, säger coachen Jon Cooper.