Timrå vände och vann mitt i kaoset

Publicerad 2015-01-27

Timrå gick ut till den andra perioden med två raka förluster i ryggen, ett konkurshot över sig och ett 0–1-underläge borta mot topplaget Bik Karlskoga emot sig.

Men trots det vände ishockeyallsvenskans krisande bottenklubb till en seger med 5–2.

Emil Pettersson påbörjade vändningen när han satte kvitteringen tidigt i den andra perioden: forwarden har därmed gjort poäng i fem raka matcher.

Serieledande Malmö hade stora problem med mittenlaget Asplöven på hemmaplan. Malmö kvitterade sent i den tredje perioden och matchen gick till straffar där bortalagets poängkung Jacob Lagace avgjorde. Bottenlaget Södertälje behövde poäng för att ta sig över kvalseriestrecket, men började väldigt svagt borta mot Vita Hästen. Laget lyckades dock till slut hämta upp ett 1–3-underläge till 3–3 och ta matchen till förlängning där hemmalaget avgjorde.

Jumbon AIK förlorade på nytt. Trots att laget hämtade upp ett 0–1-underläge hemma mot Oskarshamn kom lagets sjätte raka förlust när gästernas Evan McGrath avgjorde med sitt 2–1-mål i förlängningen.

I och med förlusten har AIK fyra poäng upp till just Oskarshamn ovanför kvalseriestrecket. Tabelltvåan Västerås vann planenligt hemma mot Almtuna med 3–1.