Skellefteå upp i serieledning

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-12-09

Söderberg stor hjälte mot jumbon Södertälje

Anders Söderberg var den store hjälten när Skellefteå slog Södertälje på hemmaplan.

Ett mål och två assist stod yttern för, när topplaget vann komfortabelt med 4-1 och laget tar nu över serieledningen.

Matchen inleddes lite sömnigt, och första perioden passerade utan att något av större intresse inträffade. Den spelades mest av. Men Jonas Almtorp och Linus Videll ville annorlunda, för det var SSK-duon som ordnade gästernas ledning med bara elva sekunder kvar av första akten.

”Studsar äntligen rätt”

Almtorp tog med sig pucken från egen zon, krånglade sig förbi pressande hemmaspelare och tog sig in i offensiv zon. Där lyckades han peta fram pucken till Linus Videll, som rundade Joakim Eriksson i Skellefteåmålet och kunde lägga in 0-1.

Men om den första perioden var sömnig, så var resten av matchen raka motsatsen. Det tog fem minuter av den andra perioden innan SSK-keepern Pontus Sjögren fick vittja nätet första gången den här kvällen.

Ryan Lasch hade blivit utvisad för gästerna, och Skellefteå kunde ställa upp sig i numerärt överläge. Pucken hamnade hos Joakim Lindström som från höger backplats sköt ett skott. Pontus Sjögren räddade men Fredrik Warg, placerad framför Sjögren, kunde sedan peta in returen.

– Kul att det studsar rätt äntligen. Det är små marginaler, jag har varit där, men ändå inte, säger målskytten till Canal plus.

Söderberg matchhjälte

I tredje perioden kunde Anders Söderberg sedan peta in en ny retur i powerplay för Skellefteå och med tre minuter kvar avgjorde poängsprutan Joakim Lindström tillställningen.

Lindströmkunde raka in 3-1 efter att Anders Söderberg stått för ett magnifikt förarbete där han fick pucken vid högerkanten, klev inåt i planen, grundlurade SSK:s Fredric Andersson och spelade över pucken till Lindström.

Med halvminuten kvar gjorde fransmannen Pierre-Edouarde Bellemare 4-1 i tom kasse för hemmalaget. Stor segerorganisatör för Skellefteå har Anders Söderberg varit, som har stått för ett mål och två assist.