Kaosmatchen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-12-04

Jätteslagsmål resulterade i två matchstraff

Allt hände.

Mål dömdes bort, skumma mål gjordes, enorma slagsmål utbröt och två matchstraff delades ut.

En kvittering kom när fem sekunder återstod av matchen och allt fick avgöras med straffar – efter att ytterligare ett Skellefteå-mål inte godkändes.

Skellefteå och AIK bjöd på ordentligt kaos i Skellefteå Kraft Arena.

– Jag vet inte om vi ska spela matcher mot varandra, det blir ganska konstiga matcher, säger Skellefteåtränaren Anders Forsberg till Sportbladet.

Matchen inleddes med ett bortdömt Skellefteåmål som skapade stor diskussion.

Det fortsatte med att Skellefteå ändå tog en 2–0-ledning inom loppet av en minut i den andra perioden. Erik Forssell och Melker Karlsson nätade.

Sedan svarade AIK med ett väldigt spännande reduceringsmål. Pucken skickades in framför Skellefteå-målet och Andreas Hadelöv försökte rensa. Men pucken träffade istället lagkamraten Melker Karlsson i ansiktet som nickade pucken i mål. Richard Gynge blev den officielle målskytten dock.

Jätteslagsmål

Innan periodens slut satte Skellefteå 3–1 och AIK reducerade till 3–2 när 17 sekunder återstod av perioden. Efter 3–2-målet utbröt bråk och bråket blev än vildare efter att periodens slutsignal ljudit.

En tackling från Fredrik Warg satte igång ett stort slagsmål med flera inblandade spelare. Värst slogs Skellefteås Joakim Lindström som gav sig på Johan Andersson och delade ut flera slag mot hans huvud. Då flög AIK:s Kent McDonell på Lindström.

Dubbla matchstraff

Lindström och McDonell fick båda matchstraff. Därutöver fick Ville Koistinen och Johan Andersson 2+2 och Fredrik Warg fick en tvåa.

I powerplay, 43 sekunder in på den tredje perioden satte AIK kvitteringen genom Jonas Liwing.

Men Skellefteå tog tillbaka ledningen genom Ville Koistinen när det återstod drygt elva minuter av matchen.

AIK:s desperata jakt på ett kvitteringsmål såg ut att bli förgäves, men med fem sekunder kvar av matchen satte till slut Christian Sandberg 4–4 efter att Hadelöv motat bort massvis med puckar.

Kunde avgjort med nio sekunder kvar

Kaosmatchen gick till förlängning.

Med nio sekunder kvar av förlängningen satte Christian Söderström 5–4 i AIK-målet men domaren hade blåst av matchen, innan pucken var i mål. Publiken rasade mot den tidiga avblåsningen och diskussionerna var vilda.

– Det är ofattbart att han kunde blåsa så tidigt. Det är inte ens nära att han ska blåsa i det läget, säger Fredrik Warg till Sportbladet.

Men matchen gick till straffar.

Och till och med där blev det kaos. Erik Forssell fälldes av AIK-målvakten Viktor Fast och fick slå om sin straff. Men Fast räddade.

”Konstiga matcher”

Det tog några straffar men till slut kunde David Rundblad avgöra matchen.

– Jag vet inte om vi ska spela hockeymatcher mot varandra, det blir ganska konstiga matcher. Jag vet inte om jag alltid är nöjd med bedömningarna, men det får jag väl leva med, säger Skellefteås tränare Anders Forsberg till Sportbladet efter matchen.