Toronto dominerade mot Florida och vann skotten stort – men föll ändå tungt.

– Vi förtjänade bättre, säger Maple Leafs målvakt Jonas Gustavsson.

NHL
Jonas Gustavsson släpper en av två puckar förbi i matchen mot Florida.

Maple Leafs, nästjumbo i öst, gjorde en riktigt bra match borta mot Florida Panthers. Lönnlöven vann skotten i varje period – totalt 39-22.

Men det var Panthers som gjorde målen. Efter 4:36 av andra perioden satte veteranen Cory Stillman 1-0, efter en tilltrasslad situation framför Gustavsson.

Och när Maple Leafs låg på för en kvittering i tredje, slarvade de med pucken i mittzonen och Panthers kom i ett tre mot ett-läge mot Gustavsson. Gregory Campbell passade brett i sidled till Kenndal McArdle, som avslutade med ett välplacerat skott.

Det var McArdles första NHL-mål.

– Vi jobbade genom hela matchen, säger Gustavsson till AP. Jag tycker killarna förtjänade bättre.

Hyllar Vokoun

Gustavsson överglänstes av utmärkte Tomas Vokoun, som alltså räddade alla 39 skott och höll nollan för sjätte gången den här säsongen.

– Deras målvakt gjorde en riktigt bra match, säger Torontos tränare Ron Wilson. De fick en turstuds från sargen vid deras power play-mål. Vi fick inga turstudsar när vi hade power play.

Toronto har bara tagit en poäng på de senaste tre matcherna. Sedan årsskiftet har Maple Leafs haft det riktigt tungt – 13 matcher, bara 7 poäng.

”Helgjuten insats”

Panthers spelade sin sjunde match på tio dagar – och saknade anfallsstjärnorna Nathan Horton, som bröt benet i torsdags, och David Booth, som inte har spelat sedan oktober, då han åkte på en hjärnskakning.

– Med tanke på omständigheterna tycker jag det var en helgjuten insats, säger Panthers coach Peter DeBoer.

Florida har två poäng upp till slutspelsstrecket i Eastern Conference – Toronto har elva.

Carl Gunnarsson fick drygt 21 minuters speltid i Torontos försvar, men Rickard Wallin var petad.