Ny förlust för Frölunda på hemmais

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-16

Tabelltvåan Skellefteå mot nästjumbon Frölunda blev en enkel historia för topplaget i elitserien.

Skellefteå kunde lämna Scandinavium med en 3–0-seger.

Ett mål i varje period för att räckte Skellefteå skulle kunna åka hem med tre poäng och ha fortsatt häng på serieledande Luleå.

Målvakten Joacim Eriksson bidrog till segern med säkert spel och höll nollan.

– Underbart att kunna hålla nollan. I dag spelade vi ett mycket bra försvarsspel i egen zon. Jag fick bra hjälp av utespelarna, sade Joacim efter matchen.

Joacim fick också beröm av sin tränare Anders Forsberg.

– Det är starkt av honom att hålla nollan på bortaplan. Han håller verkligen på att växa in i elitserien.

Det blev jämnt spel i den första perioden. Lagen bytte målchanser med varandra, kanske med ett litet plus för Skellefteå.

Frölunda kom tidigt i målmässigt underläge när Pierre-Edouard Bellemare redan efter 1.07 gav Skellefteå ledningen. Pucken studsade på ett ben och ställde Johan Holmqvist i Frölundas mål helt utan chans att ta pucken.

– Vi fick ju ingen drömstart på matchen direkt, men jag tycker ändå att vi hängde med bra i första perioden, sade Frölundas tränare Kent Johansson.

– Tyvärr tvingades vi nu jaga för att försöka komma i kapp.

I den andra perioden fick Frölunda ingen som helst ordning på sitt spel. Skellefteå pressade tillbaka hemmalaget och anföll i våg efter våg och skapade mängder med målchanser. Man ökade också på till 2–0 efter 5.30 genom Erik Forsell. Han blev smart framspelad av Jimmie Ericsson som arbetade fram pucken bakom mål.

I mittperioden var det bara Johan Holmqvists storspel i målet som höll Frölunda kvar i matchen.

– Skellefteå tog över spelet helt. Vi gick på knäna och hängde inte med i svängarna.

– Vi förlorade matchen i andra perioden, sade Kent Johansson.

Matchen avgjordes definitivt när Erik Forsell gjorde sitt andra mål – denna gång i tom bur efter 18.46 i sista perioden.

– I sista perioden blev vi lite passiva i vårt spel. Vi ville stänga matchen. Jag tycker ändå att vi hade bra kontroll över spelet efter att vi gjort 2–0, sade Anders Forsberg.

– Jag tycker att det var en ganska tajt match, och jag är nöjd med vårt sätt att genomföra den. Tre poäng på bortaplan är bra.