Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-01-31

Seger mot Djurgården – och övriga bottenlag tappade poäng

Övriga bottenlag tappade poäng.

Då såg Skellefteå till att mosa Djurgården med 5–1.

Gästande Djurgården fick en drömstart då Fredrik Bremberg satte 1–0 redan efter 3,22. Men Skellefteå reste sig och Lee Goren prickade in 1–1 med ett dragskott. På knappt tre minuter i andra perioden gick Skellefteå fram till en 3–1-ledning.

Thomas Larsson in sitt första mål för säsongen med en backhand och Anders Söderberg avslutade i tom bur efter ett fint pass från Lee Goren.

– Första perioden hade vi det tungt, men andra perioden gjorde vi det riktigt bra, framför allt i power play. Men vi har haft djupa dalar tidigare, så vi ska försöka att hålla i det nu i sista, sa Fredrik Öberg till ppv inför tredje perioden.

Goren – matchens artist

Fredrik Öberg såg sedan själv till att säkra segern. Han snirklade runt kassen och fick på ett löst skott som sakta gled in mellan benen på Daniel Larsson i målet.

Matchens artist Lee Goren (ett mål och två assist) spelade sedan fram Kimmo Koskenkorva som vallade pucken i mål via olycklige Djurgårdsbacken Ossi Väänänen. För att understryka att det här inte var Djurgårdens kväll missade Fredrik Bremberg en straff i slutskedet.

I övrigt gick kvällens resultat Skellefteås väg då övriga bottenlag tappade poäng. Södertälje tappade poäng hemma mot jumbon Mora, Brynäs föll mot Modo och Luleå föll i sudden death mot HV71.