Matchfakta 12/11

Almtuna–Västerås2–1 (0–0, 1–1, 1–0)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-12

Det var en rivig förstaperiod där spelet växlade tempo fram- och tillbaka över banan. Inför andra perioden var det mållöst, men Almtuna var närmast ett mål efter ett skott i ribbans undersida av Johan Berggren.

– Vi blev lite tillbakatryckta i boxplay, men då gjorde "Jensa" (Holmström) några svettiga räddningar, säger Västerås-tränaren Johan Tornberg till vlt.se.

I mittperioden slog Joachim Gellerstedt till och gav Uppsalalaget ledningen, men Västerås kom tillbaka och kvitterade minuten före paus i power play.

Almtuna var bättre än Västerås och borde haft ledningen.

– Jag är stolt över det som våra grabbar gör där ute, sa Almtunas assisterande tränare Bert Robertsson till unt.se efter andra perioden.

I tredje hade hemmalaget ribban vid sin sida. Fredrik Vestberg vallade in pucken via virket.

VIK var nära att kvittera i slutminuterna med bland annat ett skott i stolpen av Andreas Lindh, men Almtuna lyckades hålla undan.

Andra perioden: 1–0 (8.13) Joachim Gellerstedt (Andreas Paulsson, Johan Andersson), 1–1 (18.28) Niklas Olausson (Pär Arlbrandt, Stefan Hellkvist) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–1 (4.30) Fredrik Vestberg (Andreas Paulsson, Johan Andersson).

Skott: 32–26 (12–11, 8–8, 12–7).

Utv, Almtuna: 7x2, 1x10, 1 matchstraff. Västerås: 6x2.

Domare: Christer Lärking, Solna.

Publik: 914.

Nybro–Växjö2–4 (1–1, 0–0, 1–3)

Tabelltvåan Växjö fick det tufft i smålandsderbyt mot Nybro. Hemmalaget tog ledningen genom Kevin Hecquefeuille 13 minuter in på perioden. Nybro fick även chansen att utöka ledningen i power play i slutet, men istället svarade Växjö för en fullträff i box play när Robert Rosén slog in pucken bakom hemmamålvakten Alexander Berg.

I tredje var det Nybros tur att näta i numerärt underläge när Kevin Hecquefeuille klev fram igen.

Sedan lossnade det för bortalaget. Christian Jacobsson kvitterade, och knappt fem minuter före slutet tog man ledningen genom Erik Lindhagen.

Matchen var avgjord när Chistoffer Persson stötte in 4-2 i tom bur.

Första perioden: 1–0 (13.08) Kevin Hecquefeuille (Andreas Dahlberg), 1–1 (17.26) Robert Rosén (Christian Magnusson, Jeremias Augustin) spel fyra mot fem.

Tredje perioden: 2–1 (1.38) Kevin Hecquefeuille spel fyra mot fem, 2–2 (2.48) Christian Jacobsson (Christian Magnusson, Robert Rosén), 2–3 (15.23) Erik Lindhagen (Robert Rosén) spel fem mot fyra, 2–4 (19.11) Christoffer Persson mål i tom kasse.

Skott: 26–31 (11–10, 6–13, 9–8).

Utv, Nybro: 11x2, 1x10. Växjö: 7x2, 1x10.

Domare: Alexander Vikström, Linköping.

Publik: 1 882.

Bofors–Mora4–2 (1–1, 0–1, 3–0)

Bofors, trea från slutet, skrällde och tog tre poäng mot Mora på hemmais. Trots 17-7 i skott till Mora stod det bara 1-1 efter första perioden.

Gästerna gjorde ytterligare ett mål i mittperioden och hade ledning inför tredje.

Men då vände Karlskogalaget snabbt på siffrorna.

Anton Gustafsson, ifjol i Frölunda, slog in sitt första mål för Bofors i sjätte matchen när han kvitterade till 2-2.

Han slog till igen när matchuret stod på 14.15. Den här gången kom målet i numerärt

underläge och det betydde 4-2 och avgjorde tillställningen.

Första perioden: 0–1 (14.21) Tony Lagerström (Alexander Hilmerson), 1–1 (17.14) Mikael Eriksson (Viktor Sjödin, Björn Kindahl).

Andra perioden: 1–2 (17.28) Mikael Simons (Stefan Mann, Patrick Cedergren).

Tredje perioden: 2–2 (8.08) Anton Gustafsson (Tobias Thermell, Peter Messa), 3–2 (9.12) Markus Karlsson, 4–2 (14.15) Anton Gustafsson (Björn Östlund) spel fyra mot fem.

Skott: 35–35 (7–17, 12–12, 16–6).

Utv, Bofors: 8x2. Mora: 6x2, 2x10.

Domare: Robert Lahti, Västerås.

Publik: 1 632.

Huddinge–Sundsvall1–2 (0–1, 1–1, 0–0)

Sundsvalls fjärde raka seger. Ikväll slog man tillbaka Huddinge, och passar på att klättra upp till en imponerande fjärdeplats i tabellen. Mikael Romö gav gästerna ledningen efter 14.24, vilket var periodens enda mål.

Huddinge krigar som jumbo och slåss sannerligen för att lämna sin position till säkrare mark. Laget drar på sig förlust efter förlust och ikväll blev inget undantag.

Trots att hemmalagets Vilhelm Åman-Stigart kvitterade i början av andra, klev gästerna ut till pausvila med ledning, efter en sen fullträff av Niklas Granberg (19.06).

Tredje perioden var jämn men målvakterna höll tätt och Sundsvall tog tre nya poäng.

Första perioden: 0–1 (14.24) Mikael Romö (Stefan Andersson, Niklas Bröms) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (4.23) Vilhelm Åman–Stigart (Jonas Rådlund, Tobias Tschöp), 1–2 (19.06) Niklas Granberg (Niklas Bröms, Niklas Johansson).

Skott: 29–33 (9–12, 10–11, 10–10).

Utv, Huddinge: 5x2. Sundsvall: 5x2.

Domare: Niclas Johansson, Södertälje.

Publik: 346.

Mariestad–Troja/Ljungby2–5 (0–0, 1–2, 1–3)

Troja/Ljungby kom till matchen mot seriens andra nykomling med stärkt självförtroende efter segern mot Leksand senast. Mariestad stod ändå upp bra och hade flera vassa chanser att ta ledningen i den första perioden.

I mittperioden tog gästerna kommandot genom två snabba mål. Ron Pasco rakade in ledningspucken bara efter 34 sekunder, och knappt två minuter senare ordnade Olof Mårs 0-2 i spel fyra mot fem.

Troja ägde det mesta av spelet men Mikael Zettergren lyckades få in en reducering i power play och det var match igen. Gästerna utökade ledningen i tredje, men Mikael Zettergren slog till igen och det var 2-3 med tio minuter kvar. Men närmare kom inte Mariestad.

Olof Mårs slog in 2-4 i slutsekunderna, och i öppen kasse rakade Mattias Persson in matchens sista puck i nät.

Andra perioden: 0–1 (0.34) Ron Pasco (Marcus Götz), 0–2 (2.41) Olof Mårs spel fyra mot fem, 1–2 (4.37) Mikael Zettergren (Viktor Torstensson) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–3 (4.43) Marcus Götz (Alexander Johansson, Patrik Kannerling), 2–3 (10.06) Mikael Zettergren (Ronny Johansson, Viktor Torstensson) spel fem mot fyra, 2–4 (19.30) Olof Mårs (Daniel Håkansson, Ryan Glenn), 2–5 (19.53) Mattias Persson (Mattias Nilsson) mål i tom kasse.

Skott: 28–33 (8–4, 8–18, 12–11).

Utv, Mariestad: 7x2. Troja/Ljungby: 9x2, 1x10.

Domare: David Bergman, Uppsala.

Publik: 1 455.

Malmö–Leksand2–1 (2–1, 0–0, 0–0)

Första perioden: 1–0 (3.07) Jonas Höglund (Carl Söderberg, Mathias Johansson) spel fem mot fyra, 2–0 (3.25) Marcus Paulsson (Jan Öberg), 2–1 (14.44) Marcus Weinstock (Marcus Jonasén, Pierre–Edvoard Bellemare).

Skott: 29–34 (12–15, 14–5, 3–14).

Utv, Malmö: 4x2. Leksand: 5x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle.

Publik: 13 247.