Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-29

Ny tung förlust för jumbon

Södertälje föll i Skellefteå.

Södertälje ser alltmer ut som ett lag för kvalserien.

I dag förlorade jumbon borta mot Skellefteå med 4–3 – och nu lär tränaren Leif Strömberg hänga löst.

– Det finns mycket kvar att jobba på, säger Tomas Kollar till ppv.

Anders Söderberg petade 1–0 efter att Björn Bjurling släppt en billig retur och Niko Dimitrakos snirklade in 2–0.

Men Stefan Pettersson reducerade och efter det kändes det som att Södertälje tog över matchen.

”Värda 2–2”

Men i stället för kvittering kom 3–1 i slutet av andra perioden. Gabriel Karlsson tilläts näta i numerärt underläge efter fint förarbete av Christian Söderström.

– Vi var snarare värda 2–2 än att de skulle sätta 3–1. Jäkligt onödigt, det ska inte få hända, sa Stefan Pettersson till ppv inför tredje perioden.

I tredje perioden hängde Pavel Skrbek tidigt in 4–1 och i det läget kändes matchen avgjord.

”Inte bra”

Men Södertälje vägrade ge upp.

Tomas Kollar tryckte in reduceringen efter 8.49 och när Petri Pakalahti styrde in 3–4 med drygt fem minuter kvar var det match igen.

Men slutforceringen uteblev när Södertälje drog på sig två utvisningar i slutskedet.

– Vi släppte in 4–1 och var i stort sett avsågade, men kom tillbaka och fick liv i matchen. Men vi förlorar och det är inte bra, säger Tomas Kollar till ppv efter matchen.