Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-14

Hetast i hela serien

Troja/Ljungby – Almtuna 4-6

Almtunas segerrad är förlängd till nio matcher.

Troja stretade emot, men efter att Almtuna lett med 2-0, 3-2 och 4-3 – där Troja hela tiden åt ikapp – så orkade inte hemmalaget svara när Almtuna gjorde 5-4 mitt i den sista perioden. Kanadensaren Mark Hurtubise satte den pucken som skulle visa sig bli matchvinnande.

I öppet mål kom också 6-4 genom lagkaptenen Joachim Gellerstedt.

Uppsalalaget, som alltså har nio raka segrar i bagaget, stärkte därmed sjätteplatsen i tabellen.

Troja/Ljungby, som kom till spel utan nyvärvade kanadensiske backen P.J. Atherton, är ändå i skaplig form, och har vunnit fyra av de sex senaste matcherna, men är fast förankrade i botten av tabellen.

Rögle – Sundsvall 5-2

Sundsvall, med tre raka segrar i ryggen, fortsätter att spela bra, och ledde med både 1-0 och 2-1 borta mot Rögle innan man till slut förlorade med 5-2.

Patrik Bergström, som räddade poäng för Rögle senast genom att kvittera till 2-2 med 45 sekunder kvar mot Västerås, slog in 3-2-målet i power play med knappa sex minuter kvar att spela av matchen. Det blev förlösande för Rögle, som därefter gjorde både 4-2 och 5-2 genom Carl Gustafsson och Christopher Liljewall.

Rögle tog därmed tredje raka segern och klättrade också förbi rivalen Malmö i tabellen, och är ny serietrea i kraft av bättre målskillnad.

Sundsvall, där Modolånet Magnus Häggström gjorde mål för fjärde matchen i rad, är fortsatt tolva i sammandraget.

Mora – Tingsryd 5-2

Mora lät sig inte nedslås av förlusten mot Borås senast, utan kunde efter en grym andraperiod mot Tingsryd ta sin fjärde vinst på de fem senaste matcherna.

Tingsryd ledde med 1-0 efter den första perioden, men i den andra gjorde Mora fem raka och obesvarade mål – bland annat dubbla mål av Mikael Zettergren – och den kallduschen orkade inte bottenlaget Tingsryd repa sig ifrån.

Mora vann till slut med 5-2 och är åtta i tabellen på samma poäng som sjuan Västerås (men har sämre målskillnad).

Formsvaga Tingsryd, som tappar mark under det negativa kvalstrecket, förlorade fjärde raka matchen.