Dagens namn: Helge

Västerås kvar i i serietopp

Tingsryd-Västerås 1-2

Publicerad 2011-09-26

I fredags kostade en ribbträff – som dömdes som mål efter en felaktig videogranskning – Tingsryd en poäng.

Den här gången var det stolpen.

I matchens sista sekund sköt Thomas Larsson ett skott som träffade klockrent i ramen.

Västerås kunde därmed vinna med 2-1 och befäster i och med det sin serieledning. Tingsryd ligger sist i tabellen med bara en inspelad poäng.

Oskarshamn-Mora 4-2

Oskarshamn fortsätter att imponera.

Mot Mora kom tredje raka segern, trots att bortalaget hämtade upp ett tvåmålsunderläge inom loppet av knappt två minuter i mitten av den andra perioden.

Repliken kom dock snabbt den också.

Drygt två minuter efter Alexander Sundströms 2-2-mål tryckte Nicklas Jadeland in 3-2 på en retur. Jadeland spelade i den tredje perioden sedan fram till Morten H Poulsen, som fastställde slutresultatet i tom bur.

Efter fyra omgångar ligger Oskarshamn på en överraskande tredje plats.

Södertälje-Örebro 3-1

Med Julius Hudacek tillbaka i målet blev Södertälje ett vinnande lag på nytt. Precis som kollegan på andra sidan isen – Andro Michel – bombarderades slovaken med skott, men med bara en period kvar var ställningen fortfarande 1-1.

Matchvinnare blev till slut Alexander Lagerström, som kunde peta in 2-1 till Södertälje i ett näst intill öppet mål efter starkt förarbete av Jonas Engström och Julian Jakobsen.