Dagens namn: Lennart, Leonard

Serieledaren bröt Växjös svit

Publicerad 2012-01-18

Skellefteås Pierre-Edouard Bellemare är bäst i elitserien i boxplay. Mot Växjö gjorde han sitt femte mål när hans lag spelade med en man mindre. Det avgjorde matchen och Skellefteå bröt Växjös segersvit. Slutresultatet skrevs 4–2 (1–0, 1–1, 2–1).

– Ibland har man tur, sade Bellemare.

Växjö kom till spel med fyra raka segrar, trots att laget är vingklippt av alla skador. Mer än en femma saknades mot Skellefteå och det märktes inledningsvis.

Serieledande Skellefteå körde över Växjö.

– Kanske var det ett tecken på att vi är lite trötta efter att ha gått på så kort med folk, sade Växjötränaren Janne Karlsson.

Hemmalagets spelövertag blev dock inte omsatt i mer än ett mål.

Det målet gjordes av Skellefteås skyttekung, Pierre-Edouard Bellemare. Han kom att spela en huvudroll och inledde med att göra 1–0.

– Det var bra spel av vår femma och jag slog in en retur. Vi skapade många chanser och borde ha gjort mer än ett mål.

Premiärskytt

I andra perioden ökade serieledarna på till 2–0 genom en premiärskytt. Petter Emanuelsson fick göra sitt första elitseriemål någonsin.

Växjö skapade mer i andra perioden än i första och fick lite turligt utdelning. Nykomlingarna i årets elitserie spelade taktiskt hela matchen och gjorde det framgångsrikt. Lägg därtill att laget förfogade över matchens bästa spelare i briljante målvakten Martin Gerber.

Nu räckte det inte. I slutskedet av tredje perioden fick Växjö ett jätteläge att kvittera i samband med en utvisning.

Men då klev elitseriens bästa boxplayspelare fram, Pierre-Edouard Bellemare.

I samspel med Lee Goren gjorde Skellefteåspelaren sitt femte boxplay-mål för säsongen.

– Ibland har man tur. Egentligen är det helt otroligt. Jag förstår inte hur det är möjligt att det har blivit så många mål, sade Bellemare.

Hans andra mål i matchen innebar 3–1 och blev matchavgörande. Gästande Växjö gav dock inte upp och fick ytterligare en chans att kunna snuva Skellefteå på poäng.

Holloway satte 4–2

Först reducerade Erik Josefsson och i spel sex mot fem, skapade Växjö ett par heta möjligheter. Bellemares kedjekamrat, Bud Holloway, såg till att gästerna fick lämna Skellefteå tomhänta. Han fastställde slutresultatet till 4–2 i tom kasse.

– Vi gjorde en bra match även om vi borde ha vunnit med större siffror, sade Bellemare.

Skellefteå seger innebär att laget har skaffat lite marginal ned till tvåan Brynäs i tabellen.