Den förre AIK-spelaren startade och avslutade målskörden mot Rögle

Robert Rosén.

Rögle tog emot Växjö på hemmaplan och då passade Robert Rosén på att presentera sig rejält.

Med två mål och ett assist var han mannen bakom Växjös seger med 4-1.

25-åringen som gjorde 60 poäng i AIK behövde inte ens en period för att ge hans nya klubb, Växjö, ledningen borta mot Rögle. Roséns direktskott i slottet i powerplay satt som en smäck. Jonas Fransson i Rögles mål var skymd och spelarna i Rögle hade svårt att freda sig i egen zon.

I andra ökade Växjös Steve Saviano också på till 2-0 innan hemmalaget vaknade och kunde reducera till 2-1 genom Viktor Lindgren.

Det lyste igenom i andra perioden att detta var en träningsmatch. Det var stundtals segt spel och långa sekvenser där ingenting hände. Rögle var det lag som hade en bra trend ett tag men i tredje dog allt hopp.

Små detaljer avgjorde

Liam Reddox satte 3-1 till Växjö och med åtta minuter kvar stötte Robert Rosén in 4-1 efter en snygg passning av Hjalmarsson.

Växjö vann utan att imponera men laget visade att de små detaljerna som powerplay och snabba omställningar är avgörande.

Detta var Rögles tredje raka förlust under försäsongen.

– Vi blir mindre och mindre ju längre matchen lider. Det är alldeles för få spelare som är beredda att betala priset och sticka in näsan där det behövs, säger Dan Tangnes, tränare i Rögle till Helsingborgs Dagblad och fortsätter:

– Vi är bekväma och det är lite ”mysigt” på isen. I slutet kan vi inte slå en passning på fem meter och det är spelet med puck som sviker oss.