Rögles segertåg fortsätter

Almtuna-Rögle 4-5 (efter straffar)

Uppdaterad 2011-12-03 | Publicerad 2011-12-02

Rögles segertåg under nye tränaren Dan Tangnes fortsätter.

Mot Almtuna kvitterade Daniel Glimmenvall till 4-4 i numerärt underläge halvvägs in på den tredje perioden och tvingade med det fram en förlängning.

Matchen gick sedermera till straffar, där Eric Himelfarb blev matchhjälte för Rögle.

Hetast för kvällen hos skåningar var dock Ted Brithén, som var delaktig i lagets samtliga spelmål och noterades för ett mål och tre assist.

Segern var Rögles femte raka.

Södertälje-Sundsvall 3-4 (efter straffar)

Sundsvall skräller vidare.

4-2-vinsten mot Leksand i tisdags följdes upp med en ny seger mot Södertälje.

Lagen följdes åt genom hela matchen och efter att Sundsvalls lagkapten Oscar Johansson gjort 3-3 i mitten av den andra perioden dröjde det till straffläggningen innan nästa mål föll.

Johansson klev in direkt som förste straffskytt och överlistade Sebastian Idoff i Södertäljes mål. Vilket sedan betydde att Sundsvall kunde knipa extrapoängen.

Sundsvall har nu fem poäng upp till tolfeplacerade Tingsryd, som möter Mora på lördagen.

Oskarshamn-Troja-Ljungby 3-1

En seger på de senaste sju matcherna löd facit för Oskarshamn inför hemmamötet mot Troja-Ljungby.

Men där kom en skön trepoängare.

Vid ställningen 1-1 gav Maksim Matushkin Oskarshamn ledningen i den andra perioden och i en match som präglades av hafsigt spel fastställde sedan Sam Lofquist slutresultatet till 3-1 i den tredje perioden.

I och med segern klättrade Oskarshamn upp till sjunde plats i tabellen.

Västerås-Borås 1-2

Efter fyra raka förluster kom tre livsviktiga poäng för jumbon Borås.

Tim Bränholm gav gästerna ledningen efter 11.27 av den första perioden och bara 38 sekunder senare utökade Rasmus Ericsson till 2-0.

Men den stora matchhjälten var målvakten Magnus Åkerlund. Totalt räddade han 33 skott i en match som Västerås dominerade totalt.

Förlusten var den första på sex matcher för Västerås, som vann skotten med hela 34-13.