Helsingfors 2003

Publicerad 2013-05-14

Anson Carters omdiskuterade mål i VM-finalen 2003

2-3 - final

Kommentar: De flesta minns väl Anson Carters avgörande mål på övertid, där det tog en halvtimme för måldomaren att avgöra om pucken varit inne eller inte. Men det hade den.

Prag 2004

3-5 - final

Kommentar: Både Peter Forsberg och Nicklas Lidström anslöt sent i turneringen och ledde finalen med 2-0. Då körde Rob Niedermayer över Peter Forsberg med en tackling i ryggen och matchen vände.

Riga 2006

5-4 - semifinal

Kommentar: Enda segern i ett slutspel, men kanadensarna pressade enormt i sista perioden. Men Sverige höll undan, slog Tjeckien med 4-0 i finalen och tog guld.

Moskva 2007

1-4 - semifinal

Kommentar: Sverige hade en enda NHL-spelare i truppen (Alexander Steen) och var chanslösa. Kanada gick fram till 3-0 redan i första perioden och matchen var över.

Quebec 2008

4-5 - semifinal

Kommentar: Det blev dramatik på slutet då Fredrik Warg reducerade till 4-5 med drygt fem minuter kvar. Men kanadensarna höll undan och vann på hemmaplan i Quebec.

Bern 2009

1-3 - semifinal

Kommentar: Kanadensarna trampade på gasen i andra perioden och gick ifrån till 3-0, efter 1-0 i den första. Och svenskarna var aldrig riktigt med i matchen.

Totalt:  6  1  0  5  16-24