Uppdaterad 2013-04-17 | Publicerad 2013-04-16

SKELLEFTEÅ/STOCKHOLM. SM-bucklan är på väg till Skellefteå.

Återigen var det 20-årige Viktor Arvidsson som sänkte Luleå.

– Jag bara kör, säger matchhjälten.

Luleå öppnade den tredje finalen klart bäst och visade att man inte hade gett upp trots 0-2 i matcher. Men i slutet av den första perioden var det ytterst nära att Skellefteå tog ledningen efter att Melker Karlsson prickat ribban när han hade öppet mål.

Bara fem sekunder senare satte Luleå 1-0 i power play. Men Skellefteås svar kom snabbt. 32 sekunder in i den andra perioden kvitterade Martin Sevc med ett jätteskott.

Sex mål på tolv matcher

Med två minuter kvar av den andra perioden satte Viktor Arvidsson 2-1. 20-åringen, som stod för ett mål och två assist senast, hade näst minst speltid i Skellefteå men blev ändå matchvinnare på nytt.

– Jag jobbar hårt varje byte och försöker göra mitt bästa. Jag bara kör. Jobbar man hårt får man bra utdelning, säger Arvidsson som spelade åtta minuter.

Han har nu gjort sex mål och två assist på tolv matcher i slutspelet.

– Jag har haft mycket lägen att göra mål under säsongen och inte riktigt fått dit den. Nu är det stolpe in och det är skitskönt.

Luleå jagade kvittering men fick aldrig in något mål. Skellefteå kan nu avgöra finalserien på bortaplan på torsdag.

– Det är helt underbart, jag är helt rörd. Det är riktigt skönt, säger målvakten Joacim Eriksson.