Dagens namn: Nils

Seger för Växjö efter rysare avgjorde matchserien

Publicerad 2021-04-14

Växjö har säkrat segern i matchserien mot Färjestad i SM-kvartsfinalen, totalt med 4-0 i matcher. Det efter seger efter förlängning på bortaplan med 4-3 (2-1, 1-2, 0-0, 0-0, 1-0).

Fredrik Karlström stod för Växjös avgörande mål efter 94 minuter.

Färjestad tog ledningen efter 6.22, genom Pontus Widerström assisterad av Carl Jakobsson.

Växjö kvitterade till 1-1 efter 12.01, genom Emil Pettersson på pass av Robert Rosén och Andrew Calof.

Växjö tog också ledningen efter 18.10, genom Pontus Holmberg på pass av Fredrik Karlström och Tim Erixon.

Efter 1.50 i andra perioden slog Fredrik Karlström till, framspelad av Pontus Holmberg och ökade ledningen för Växjö.

Färjestads Pontus Widerström gjorde åter igen mål, 2-3 efter 2.34 på pass av Joel Nyström och Carl Jakobsson.

Efter 10.08 nätade Per Åslund, framspelad av Michael Lindqvist och Jonathon Blum och kvitterade för Färjestad.

Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning. I förlängningen tog det 34.50 innan Växjö avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Fredrik Karlström.