Sänkte Österrike med fyra mål i sista

Jürgen Penker och Patrick O'Sullivan slår ihop sina kloka.

BERN.

En jättetavla av Robert Esche bäddade för en skräll.

Men USA tog sig samman och besegrade Österrike med 6–1 efter fyra mål i slutperioden.

USA tog planenligt ledningen efter 15.11. Dustin Brown fintade ner kaptenen Gerhard Unterluggauer och tryckte in en backhand bakom målvakten Jürgen Penker, till vardags i Rögle.

När sedan Drew Stafford utökade till 2–0 efter halva matchen trodde nog många att siffrorna skulle rinna iväg.

Men Österrike fick en gratisbiljett tillbaka in i matchen. USA:s målvakt Robert Esche svarade för en jättetavla och skänkte pucken rakt i gapet på Markus Peintner.

Peintner – spelaren med VM:s tuffaste skägg – kunde inte undgå att lägga in pucken i tom kasse.

Men nej, närmare än så kom inte Österrike, med Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström som förbundskapten.

25 sekunder in på tredje perioden skickade Dustin Brown iväg en puck mot mål och Patrick O’Sullivan styrde in 3–1.

Jason Blake kunde sedan sätta 4–1 i spel fem mot tre efter att elitseriebekantingarna Matthias Trattnig och Thomas

Koch visats ut.

Lee Stempniak smackade sedan in 5–1 och Matt Niskanen dundrade in 6–1 – även de målen i power play.

Österrike orkade inte hänga med och rasade ihop i sista perioden, precis som mot Sverige.