Svenskarna ordnade tidig julklapp

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2009-12-23

Omark målskytt

Möjligheterna till julfirande är begränsade.

Men med en 3-2-seger mot Dynamo Minsk ordnade Dynamo Moskvas svensktrio en gåva på egen hand.

Mattias Weinhandl spelade fram till matchavgörandet strax efter att Linus Omark, framspelad av Johan Harju, petat in kvitteringen.

Linus Omark.

Dynamo Moskva har haft svårt för broderklubben från Minsk den här säsongen. På två försök har det blivit lika många förluster.

Dagen före dopparedagen kom den första segern.

Minsk – med Jonas Andersson, Byron Ritchie, Hannes Hyvönen och Martin Sevc på skadelistan – tappade en 2-1-ledning på mindre än fem minuter i mitten av tredje perioden.

På assist från Johan Harju tryckte Linus Omark in 2-2 vid den främre stolpen, innan Mattias Weinhandl spelade fram till Leo Komarovs avgörande 3-2-mål.