Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-04

MÅLSKYTT Mats Sundin och Vancouver-fansen fick jubla igen.

NEW YORK. Sådärja, ”Sudden”.

I natt gjorde Mats Sundin sin hittills bästa match sedan den omtalade comebacken.

Med ett mål och en assist ledde han Vancouver till första vinsten på nästan en månad.

Det sargade Vancouvers förlustsvit är alltså bruten.

Den blev ”bara” åtta matcher lång...

4-3 slutade nattens hemmabatalj mot Carolina och Mats Sundin hade alltså stor del i segern.

Att påstå att han var hundraprocentig är kanske att ta i, men den svenske superstjärnan såg både piggare och mer komfortabel ut än i tidigare matcher.

Gjorde 3–2 köksvägen

Och poäng blev det också. Först spelade han fram till Ryan Keslers 2-0-mål i första perioden, sedan gjorde han själv 3-2 i slutet av andra – karaktäristiskt nog via den så kallade köksvägen.

I tredjeperioden höll det dock på att gå som vanligt för svensklaget från västra Kanada.

Eric Staal kvitterade redan i öppningen. Sedan hade gästerna också en ledningspuck inne, men den dömdes bort på grund av goaltender interference.

Och så i epilogen, knappt tre minuter före signalen, blev Mattias Öhlund utvisad för

Avgjorde i box play

Då trodde de hårt prövade fansen i GM Place att det skulle sluta med hjärtskärande sista-minuten-torsk igen.

Men istället snodde Alexandre Burrows åt sig pucken, störtade iväg över isen – och avgjorde matchen i numerärt underläge.

Även bröderna Sedin hade med varsin assist i den sköna segern, som innebär att Vancouver är tillbaka ovanför slutspelsstrecket.