Leksands hemmaplan – Rögles lyckoarena

Publicerad 2012-03-24

Rögle upp på elitserieplats efter sjätte raka i Tegera Arena: ”Mentalt övertag”

Leksand har inte vunnit hemma mot Rögle sedan 6 april 2009.

I kväll tog Rögle sjätte raka segern i lyckoarenan och är efter halva kvalserien på elitserieserieplats.

– Vi har en vinnarkänsla här, säger Andrée Brendheden.

Rögle, som kom in som sista lag i kvalserien, inledde imponerande med två raka segrar. Men efter två raka förluster trodde många att bensinen var slut hos skåningarna.

I kväll täppte Rögle till truten på belackarna.

Psykologiskt mål

När Leksand mentalt var kvar i omlädningsrummet rivstartade Rögle och Daniel Sondell pangade in 1–0 i power play.

Leksand kom tillbaka i andra och kvitterade genom 16-åringen Jacob de la Rose, men när masarna slappnade av ett ögonblick sköt Andrée Brendheden 2–1 för Rögle när Christopher Liljewall skymde framför kassen.

Psykologiskt viktigt studsade Dennis Everbergs slumpskott in med bara 20 sekunder kvar av andra perioden, 3–1.

– I dag är det jävlar anamma på allihopa, det har varit sisådär på vissa håll innan. I dag känns det som att alla är med och vill vinna, sa Andrée Brendheden till Viasat Hockey efter andra perioden.

”En liten stöld”

Leksand förberedde en forcering i tredje perioden, men i stället kom en kalldusch direkt. Daniel Sylwander slängde iväg pucken mot målet och en skymd Erik Hanses såg inte ett smack.

Ken André Olimb reducerade i slutskedet, men Leksands forcering uteblev då Simon Olsson la in 5–2 i tom kasse.

– Det var en liten stöld. Men jäkligt skönt. Nu har vi ett mentalt övertag mot dem tills på tisdag, säger Dennis Everberg till Viasat Hockey.

Rögle ligger nu tvåa i kvalserien, på samma poäng men med bättre målskillnad än BIK Karlskoga.