En övertygande 4-1-seger i toppmötet mot BIK Karlskoga.

Nu är Västerås på allvar med i kampen om en av direktplatserna till kvalserien.

– Karlskoga och Leksand har ett tufft schema, så det blir intressant att se hur går det, säger Jonte Berg.

Broc Little.

Redan efter 48 sekunder gjorde Daniel Wessner 1-0. En drömstart för Karlskoga i det viktiga toppmötet mot Västerås. Men sedan tog det roliga snabbt slut för tabelltvåan.

I spel fem mot fyra prickade Broc Little in sitt 30:e mål för säsongen och kvitterade därmed till 1-1 med drygt fem minuter kvar av den första perioden.

Och redan efter 1.11 av den andra perioden tog Västerås också över ledningen, då Jonte Berg lirka in pucken via köksvägen.

–  Det är aldrig roligt att åka på ett baklängesmål så tidigt. Vi hade många utvisningar i början också, men vi lyckades klara av det och kom tillbaka på ett bra sätt, säger Jonte Berg.

Ett tillbakapressat Karlskoga tvingades sedermera att ta en time out några minuter efter Bergs fullträff, men det hindrade inte Jonas Emmerdahl från att utöka Västerås ledning till 3-1.

Marcus Söderkvist fastställde sedan slutresultatet till 4-1.

Fem poäng upp

Ett resultat som betyder att Västerås tar upp kampen på allvar om att, tillsammans med redan klara Örebro, lägga beslag på en av de tre direktplatserna till kvalserien.

Med fem omgångar kvar av grundserien har Västerås nu fem poäng upp till Karlskoga från sin fjärdeplats precis under strecket. Tredjeplacerade Leksand, som just nu ligger fyra poäng före Västerås, har en match mindre spelad och går vid poäng mot Oskarshamn på måndag upp på andra plats i tabellen.

– Vi får se till att vinna våra matcher och sedan hoppas att vi har några resultat med oss. Men vi kommer att jaga dem. Det är tufft uppe i toppen nu. Karlskoga och Leksand har ett tufft schema, så det blir intressant att se hur det går, säger Jonte Berg.

Rögle-Borås 4-1

Trots en trög start tog Rögle tre planenliga poäng hemma mot Borås.

Alexander Bergström gjorde 1-0 efter fyra minuter av den andra perioden och därefter dröjde det inte länge innan Simon Olsson utökade till 2-0.

Genom ett kvitteringsmål av Henrik Eriksson skaffade sig Borås kontakt inför den tredje perioden, men där satte i stället Ted Brithén 3-1 till Rögle.

I power play kunde sedan Jakob Johansson spela fram till Andrée Brendhagens 4-1-mål, vilket förutom slutresultatet i matchen även betyder att Johansson med sina 307 passningspoäng i Rögles tröja nu slagit nytt klubbrekord.

Almtuna-Tingsryd 2-1

Den 20-årige backen Erik Norin – inlånad från AIK – har bara gjort ett mål för Almtuna tidigare under den här säsongen.

Mot Tingsryd slog han till igen.

I mitten av den andra perioden lyckades Norin överlista Michal Zajkowski i Tingsryds kasse. Målet betydde 2-1 till Almtuna och blev också matchens sista.