Publicerad 2011-11-19

Så slutade fredagens matcher

Södertälje-Oskarshamn 3-2

Ett mål på 120 minuter och två raka förluster bakom sig.

Men mot Oskarshamn gjorde Södertälje tre sköna mål och plockade tre ännu skönare poäng.

Med mindre än halva matchen spelad var ställningen 3-2 till Södertälje.

Och då var det slut på målgörandet. SSK lyckades hålla undan och klättrade upp på den sjunde och sista förkvalserieplatsen.

Leksand-Almtuna 4-2

Tabelltolvan Almtuna har det fortsatt jobbigt. Mot Leksand kom en ny tung förlust - lagets fjärde på fem matcher.

Efter att ha hämtat upp ett tvåmålsunderläge i slutet av den andra perioden kom Leksands 3-2-mål i början av tredje, genom Jacob Blomqvist, som en kalldusch.

När Johan Ryno sedan gjorde 4-2 var matchen avgjord.

Tingsryd-Bofors 2-4

Debaclet i derbyt mot Örebro är glömt sedan länge - Bofors radar upp segrar igen.

Trepoängaren mot Tingsryd var den tredje den här veckan.

Men avgörandet dröjde långt in i den tredje perioden, då Fredrik Höggren satte 3-2 bakom Michal Zajkowski i Tingsryds mål.

Bofors ligger på andra plats i tabellen med fyra poäng upp till serieledande Örebro.

Västerås-Rögle 3-1

Nu vet Dan Tangnes hur det känns att förlora som huvudtränare för Rögle.

Två raka segrar blev det - och Tangnes fick även se Eric Himefarb ge Rögle ledningen mot Västerås.

Men sedan tog Västerås över.

Efter mål av Markus Ljungh och Peter Öberg, och slutligen Broc Littles 3-1-puck i tom kasse kunde formsvaga Västerås vända och vinna.

Borås-Sundsvall 1-0

41-31 i skott, men storspel från målvakterna Magnus Åkerlund och Axel Brage gjorde att det bara blev ett mål i bottenmötet mellan Borås och Sundsvall.

4.39 in på den tredje perioden fixade Tim Bränholm segern åt Borås genom att göra matchens enda mål.

Borås förpassade därmed åter Sundsvall till jumboplatsen i tabellen.

I Sundsvall fick säsongsdebuterande Timrå-lånet Marcus Högström matchstraff efter en ovårdad tackling.