Leksand går som tåget – i kväll slog man Modo som sjunker allt längre ner i tabellen.

Gladast i Dalalaget? Junioren David Lundmark som målade direkt i debuten och bjöd på ett galet målfirande.

– Adrenalinet pumpade max i fem-sex minuter efteråt, säger han till DT.

Det var två lag med två helt olika formkurvor som möttes i Tegera Arena i kväll.

På de sex senaste matcherna hade Leksand mäktat med fem segrar – samtidigt som Modo förlorat fem av dem.

Ångermanlänningarna släppte in sex mål senast mot AIK men visade upp en starkare defensiv ikväll. Det skulle dröja en bit in i andra perioden innan det första målet föll.

Modos nyförvärv i målet, Linus Lundin, som kastades direkt in hetluften då han byttes in senast, trodde han pucken under kontroll.

Vilt målfirande

Men pucken låg lös, något som David Lundmark snabbt uppfattade och gav hemmalaget ledningen. 19-åringen var uppsatt som extraforward då han a-lagsdebuterade i kväll, och hamnade alltså i målprotokollet direkt.

Då valde han att kasta handskarna och måljubla som aldrig förr.

– Det går inte att beskriva hur glad jag var. Det var bara en sådan lycka. Adrenalinet pumpade max i fem-sex minuter efteråt. Jag satt och skakade på bänken. Men det var roligt, säger David Lundmark till DT.

– Jag kommer säkert att få höra många skämt om min målgest, fortsätter han.

Johan Porsberger utökade sedan ledningen i slutet av den griniga och tuffa andraperioden, ett mål som skulle visa sig bli matchavgörande.

Jonathan Johnsson reducerade i slutakten men Leksand höll undan och gästerna från Ö-vik inkasserade därmed sin fjärde raka förlust.

Serieledande Oskarshamn hade bara förlorat en av de elva senaste matcherna. Men borta mot Björklöven kammade man noll efter att ha släppt in tre mål i den andra perioden. Det räckte för Umeå-laget som vann med 3-2.

Tingsryd hemmabesegrade Karlskoga med samma siffror, 3–2. Filip Ahl gjorde sitt första mål för säsongen, ett mål som visade sig bli matchavgörande.

Mötet mellan Karlskrona och Västervik utvecklades sig till en riktig straffrysare där bortalaget till slut var starkast. Amerikanen Trevor Mingoia satte två av tre straffar och blev matchvinnare för Västervik. Segersiffrorna? Ni gissade rätt, 3–2.

Det blev straffar även mellan Almtuna och Södertälje denna jämna hockeyallsvenska kväll då samtliga lag vann med uddamålet. Alexander Bjurström var den enda spelaren som gjorde mål i straffläggningen då Almtuna vann med 2–1.